Lunch – Vardagar från 11.30 – 14.30

Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.

Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!

Lunchmeny v49

Veckans fiskrätt

Pankostekt rödtungafilé serveras med smörstekta champinjoner med salladslök och handskalade räkor, dillkokt potatis, krämig romsås, sallad på dill- och röd ängsyra, hyvlad gurka och rädisa samt citron

Veckans husman

Citron- och örtgriljerad karré från Ugglarp serveras med potatispuré, gräddkokt skogssvamp med persilja och gräslök, timjan- och honungsrostade rotfrukter, röd vinbärsgelé samt örtsallad

Veckans vegetariska rätt

Örtbakad aubergine fylld med mozzarella serveras med pärl couscous, basilkadoftande tomatsås med vitt vin, chili och vitlök, lagrad parmesan, pocherad broccolisparris samt örtsallad med rödängsyra, granatäpple och surdegscrumble

Veckans affärslunch

Förrätt

Skagen på handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök, serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

Varmrätt

Vitvinpocherad hälleflundra och friterad torskkind serveras med skaldjurskroketter smaksatta med färska örter och Gammel knas ost, smörstekt blandad höstsvamp med spenat, persilja och salladslök samt beurre blanc med löjrom och forellrom

Dessert

Blåbärscheesecake på digestivebotten serveras med blåbärscoulis, vanilj- och citronglass med crême fraiche, minimaränger med lime samt färska blåbär och björnbär

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 395:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Vitvinpocherad hälleflundra

Serveras med sandefjordsås med krondill och citron, råstekt hummer, vinkokta knivmusslor potatispuré smaksatt med färsk tryffel och citron, samt ångade höstprimörer 535:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 395:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-