Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00
Förrätter
Bohuslänska blåmusslor
Musslor kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron
195:-
Vinrekommendation: Robert Mondavi Private selection, Sauvignon Blanc (USA) 595:- / 145:- gl
Skagen
På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på grillat surdegsbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad
265:-
Vinrekommendation: Chablis Malandes (Frankrike) 725:- / 160:- gl
Tataki på wagyubiff
Sotad tataki på Wagyubiff marinerad i soya five spicesås serveras med rökt avokadokräm, tryffel- och ponzomajonnäs, friterat rispapper, rostade sesamfrön och enokisvamp
265:-
Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir, California (USA) 625:- /150:- gl
Huvudrätter
Hälleflundra
Rimmad och bakad hälleflundra serveras med savoykål fylld med havskräfta och pilgrimsmussla smaksatt med akvavit, champagnesås med löjrom och färska örter samt krispig miniråraka fylld med selleripuré
495:-
Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast, Chardonnay (Sydafrika) 725:- / 160:- gl
Torskrygg
Smörstekt torskrygg med färskriven pepparrot, handskalade räkor, brynt smör samt dillslungad potatis
395:-
Vinrekommendation: Calera Chardonnay, Central Coast (USA) 895:-/195:-
Entrecôte
Örtstekt entrecôte serveras med grillad paprikakräm med marconamandel, sotad purjolök, ljumna marinerade vikentomater, mustig rödvinsås med honung och färska örter samt hyvlad råstekt mandelpotatis smaksatt med vitlök och timjan
465:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma (USA) 795:- /175:- gl
Värdshusets Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
355:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 625:- / 150:- gl
Vegetarisk varmrätt
Svamp- och tryffelrisotto med vitt vin och lagrad parmesan serveras med bakad plommontomat, sotad schalottenlök, citronfräst blomkålsparris, honungsglaserade betor, kräm på soya och punzo, surdegscrumble med citron och färska örter samt örtsallad
345:-
Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl
Moules Frites
Bohuslänska blåmusslor kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron och pommes frites
285:-
Vinrekommendation: Robert Mondavi Private selection, Sauvignon Blanc (USA) 595:- / 145:- gl
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
285:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 645:-/155:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon 275:-
Med handskalade räkor 295:-
Vinrekommendation: Letiz Ein, Zwei, Dry Rosé, Pinot Noir (Tyskland) 545:- / 135:- gl
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad
285:-
Vinrekommendation: Chablis Malandes (Frankrike) 725:- / 160:gl
Desserter
Chokladfondant
Mörk Valhrona chokladfondant serveras med dulce leche, tryffelfyllda hallon, krossade nötter, vaniljsås samt karamellglass
165:-
Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl
Tiramisú
Tiramisú á la kaffe karlsson serveras med vit chokladganache, apelsinglass och pistageflarn
165:-
Crême brulè
med smak av tahitivanilj, serveras med inkokt päron, choklad- och myntamacarone samt päronsorbet
165:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl
Friterad camembert
Med vaniljkokta hjortron, vaniljglass och friterad persilja
165:-
Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl