á la carte – Vardagar från 17.00 & helger från 12.00
Förrätter
Skagen
På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på
danskt rågbröd med krispig örtsallad samt vinaigrette
265:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Kalixlöjrom
Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
395:-
Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Louis Moreau (Frankrike) 950:- / 195:- gl
Friterad vårrulle
Friterad vårrulle fylld med soyastekta grönsaker serveras med sallad på kimchi och svarvade grönsaksnudlar och rostade sesamfrön samt majonnäs smaksatt med vit soya, miso, yusu samt grillad lime
245:-
Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795;- / 175:- gl
Pilgrimsmusslor
Friterade pilgrimsmusslor serveras med ljummen tartarsås samt en sallad på grön sparris, mangold, lagrad parmesan, krossade marconimandlar och dill
275:-
Vinrekommendation: Kim Crawford, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 745:- / 170:- gl
Tonfisktartar
Tartar på tonfisk och hamachi smaksatt med ingefära, vit soya, citrongräs och chili serveras med en emulsion på lime och jalapeno, picklad kålrabbi, gurka och friterat rispapper
275:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595;- / 150:- gl
Huvudrätter
Hälleflundra
Vitvinspocherad hälleflundra penslad med hummerolja serveras med skaldjurshollandaise med färska skaldjur, citron- och honungsbakad sommarkål samt krossad färskpotatis vänd i dill och brynt smör
545:-
Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 795;- / 175:- gl
Helstekt rödspätta
Serveras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis, citron samt örtsallad
425:-
Vinrekommendation: Nederburg Chardonnay (Sydafrika) 595:-/150:- gl
Grillad Entrecôte
Grillad entrecôte serveras med ört- och parmesanbakad färskpotatis, sås bordelaise, vispat café de paris smör samt tomat- och löksallad
495:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 950:- /195:- gl
Black & White
Örtstekt oxfilé och kalvfilé serveras med potatisterrine smaksatt med timjan, citron och lagrad prästost, pancettastekt grön sparris, örtbakad plommontomat, grillad morot samt choronsås och tryffelsky
545:-
Vinrekommendation: Santa Duc, Côtes du Rhone (Frankrike) 745:- /170:- gl
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, Dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
385:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl
Vegetarisk varmrätt
Grillad polenta smaksatt med parmesan, rostad paprika, vitlök och chili serveras med bakad blomkål, ångade sommarprimörer, grönsaksvelouté med belugalinser och bondbönor, rostad portabello och krispig örtsallad
345:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl
Moules Frites
Blåmusslor från Bohuslän i en blåmusselvelouté smaksatt med timjan, citron, vitlök och chili serveras med pommes frites, aioli, gratinerat vitlöksbröd samt grillad citron
295:-
Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill
325:-
Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
295:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 675:-/165:- gl
Caesar sallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing
hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon eller handskalade räkor
295:-/315:-
Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:- gl
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad
295:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Desserter
Crême Brulé
Crême brulé med smak av Tahiti vanilj serveras med sommarbär, smultron
macarone, smultronsorbet, rostad vit choklad och citronmeliss
185:-
Vinrekommendation: Carmes De Rieussec Sauternes ( Frankrike) 120:-/5 cl
Jordgubbstartelette
Jordgubbstartelette fylld med citron- och flädercurd, vaniljkräm och färska jordgubbar, jordgubbscoulis, jordgubbssemifreddo samt krossade drömmar
185:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika ) 105:-/5 cl
Passionfrukt- och mangocheesecake
Passionfrukt- och mangocheesecake på digestivebotten serveras med vit choklad och limeglass, mangoganache samt färsk mango passionsfrukttartar
185:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl