Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Ostron (Fines de Claire)

Serveras med klassiska tillbehör

3 st 175:- / 6 st 300:-

 

Gratinerade havskräftor

Burfångade havskräftor gratinerade med vitlök, chili, citron och färska örter serveras med västerbottenostpaj, grillat surdegsbröd samt sotad citron och örtaioli

375:-

Vinrekommendation: Chagnoleu Crémant de Bourgogne (Frankrike) 865:- / 175:-

 

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

395:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 950:- / 195:- gl

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Vinrekommendation: Chablis Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Tartar på oxfilé

Asiatisk oxfilétartar serveras med picklad enokisvamp, rostade sesamfrön, ingefära och sjögrässallad, srirachakräm samt het mangodipp

275:-

Vinrekommendation: Plan B, Riesling (Australien) 595:- / 150:- gl

 

Huvudrätter

 

Hälleflundra

Vitvinpocherad hälleflundra serveras med Sandefjordsås med krondill och citron, råstekt hummer, vinkokta knivmusslor, potatispuré smaksatt med färsk tryffel och citron, samt ångade höstprimörer

535:-

Vinrekommendation: Seghesio Chardonnay, Sonoma (USA) 850:-/185:-

 

Torskrygg

Stekt torskrygg och friterad torskkind serveras med skaldjurskroketter smaksatta med färska örter och Gammel knas ost, smörstekt blandad höstsvamp med spenat, persilja och salladslök samt vermouth beurre blanc med löjrom och forellrom

495:-

Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 795:-/175:- gl

 

Oxfilé

Smörstekt hängmörad oxfilé serveras med frasig potatiskrutong med vitlök och färska örter, bakade höstprimörer, sauterad svartkål med schalottenlök och höstäpple samt calvadossky och örtsallad

495:-

Vinrekommendation: Izadi Reserva, Rioja (Spanien) 795:- / 175:-

 

Hjortfilé

Örtstekt hjortfilé serveras med bakad potatis fylld med salladslök, savoykål, parmesan och citron, gräddkokta kantareller med timjan och färsk tryffel samt smörad viltbuljong med knaperstekt pancetta och tranbär

465:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 850:-/185:-

 

Värdshusets Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

395:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl

 

Kantarellrisotto ( Vegetarisk)

Kantarellrisotto med vitt vin, lagrad parmesan och färska örter serveras med citron- och honungsbakad spetskål, savoykålsknyte fyllt med kryddig ratatouille, saltrostade hasselnötter, surdegscrumble med gräslök och persilja samt kräm på libbsticka och citron

355:-

Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 595:- / 150:- gl

 

Moules Frites

Bohuslänska blåmusslor kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron och pommes frites

325:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz Burg, Riesling, Alsace 695:- / 165:- gl

 

Värdshusets Fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chilie) 595:- / 150:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

295:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-

 

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-

Med handskalade räkor 315:-

Vinrekommendation: Pas du Moine, Chateau Gassier, Provence 675:- / 165:-

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

295:-

Vinrekommendation: Chablis Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Desserter

 

Blåbärscheesecake

Serveras med vanilj- och citronglass med crême fraiche, blåbärscoulis, minimaränger med lime samt färska blåbär och björnbär

175:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

 

Choklad

Valhrona chokladbavaroise smaksatt med mörk rom samt chokladbiskvi serveras med passionfruktsorbet, nötflarn, rostad vit choklad, färsk passionsfrukt och citronmeliss

175:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl

 

Crême brulè

med smak av tahitivanilj, serveras med vaniljkokta körsbär, Silviakaka och körsbärsglass

175:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se