Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00
Förrätter
Ostron
(Fines de Claire) Serveras med klassiska tillbehör
3 st 150:- 6 st 250:-
Pilgrimsmussla och fröjalax
Friterad pilgrimsmussla och kryddsotad fröjalax serveras i hjärtsallad fylld med avokado, mango, chili, tomat och salladslök, rostade pumpakärnor samt soya- och jozodipp
275:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 595:- / 145 gl
Skagen
serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad
265:-
Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 725:- / 160:- gl
Råbiff på oxfilé
Serveras med äggulekräm, fransk senap, kapris, rödbetor och schalottenlök
Förätt 235:- Som huvudrätt med pommes frites 335:-
Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir (USA) 595:- /145:- gl
Burrata och vikentomater
Burrata från Apulien serveras med marinerade vikentomater, tunt hyvlad silverlök, citron- och ramslökskräm, kalamataoliver och färsk basilika
225:-
Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl
Huvudrätter
Torskrygg
Smörstekt torskrygg serveras med färskpotatisecrassé smaksatt med citron, ramslök och färska örter, vitlöksgrillad havskräfta, broccolisparris, smörkokt knipperödbeta, löjrom beurre blanc
samt örtsallad med rädisor och pärllök
425:-
Vinrekommendation: Sancerre Terres Blanches (Frankrike) 725:- / 160:- gl
Helstekt rödspätta
Serveras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, dillslungad färskpotatis, brynt smör, citron samt örtsallad
345:-
Vinrekommendation: Calera Chardonnay, Central Coast ( USA ) 825:- / 185:- gl
Oxfilé tournedos
Grillad oxfilé serveras med bourbon och dragonsky, café de Paris smör, potatiskroketter smaksatta med citron, timjan och parmesan, bakade schalottenlökar, primörer samt persiljerotpuré
455:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma (USA) 795:- /175:- gl
Ibericokarré
Chili- och honungsgrillad Ibericokarré serveras med bearnaisesås, madeira- och tryffelsky, sallad på vikentomater, picklad lök, mango och salladslök, grillad grön sparris samt pommes frites
335:-
Vinrekommendation: Izadi, Rioja (Spanien) 645:- /155:- gl
Värdshusets biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
355:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 595:- / 145:- gl
Fish & Chips
Friterad fiskfilé serveras med pommes frites, grillad citron, hummeraioli, dansk remouladsås samt somrig sallad på blandade skott, rädisor och avokado
295:-
Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl
Vegetarisk varmrätt
Risotto smaksatt med tryffelpecorino, salladslök, spenat och färska örter serveras med ragu på belugalinser, pesto och berlottibönor, pocherade primörer, ramslökskräm samt örtsallad med grillad plommontomat
295:-
Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
285:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 595:-/145:-
Caesar sallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon 275:-
Med handskalade räkor 295:-
Vinrekommendation: Letiz Ein, zwei, dry rosé, Pinot Noir (Tyskland) 545:- / 135:- gl
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på ljust rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad
285:-
Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 725:- / 160:gl
Desserter
Passionsfruktmousse
Vit choklad- och passionsfruktmousse serveras på krispig nötbotten, yoghurtglass med smak av vanilj samt chokladflarn
155:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl
Brownie
Saltbrownie med macadamianötter och mörk chokladfudge serveras med hallonsorbet, citronmaränger, färska hallon, chokladspiral och citronmeliss
155:-
Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl
Crême brulè
med smak av tahitivanilj serveras med smultronsorbet, färska sommarbär, smultronmacarone, rostad vit choklad och citronmeliss
155:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl