Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00
Förrätter
Ostron (Fines de Claire)
Serveras med klassiska tillbehör
3 st 175:- / 6 st 300:-
Gratinerade havskräftor
Burfångade havskräftor gratinerade med vitlök, chili, citron och färska örter serveras med västerbottenostpaj, grillat surdegsbröd samt sotad citron och örtaioli
375:-
Vinrekommendation: Chagnoleu Crémant de Bourgogne (Frankrike) 865:- / 175:-
Kalixlöjrom
Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
395:-
Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 950:- / 195:- gl
Skagen
På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad
265:-
Vinrekommendation: Chablis Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Tartar på oxfilé
Asiatisk oxfilétartar serveras med picklad enokisvamp, rostade sesamfrön, ingefära och sjögrässallad, srirachakräm samt het mangodipp
275:-
Vinrekommendation: Plan B, Riesling (Australien) 595:- / 150:- gl
Huvudrätter
Hälleflundra
Vitvinpocherad hälleflundra serveras med Sandefjordsås med krondill och citron, råstekt hummer, vinkokta knivmusslor, potatispuré smaksatt med färsk tryffel och citron, samt ångade höstprimörer
535:-
Vinrekommendation: Seghesio Chardonnay, Sonoma (USA) 850:-/185:-
Torskrygg
Stekt torskrygg och friterad torskkind serveras med skaldjurskroketter smaksatta med färska örter och Gammel knas ost, smörstekt blandad höstsvamp med spenat, persilja och salladslök samt vermouth beurre blanc med löjrom och forellrom
495:-
Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 795:-/175:- gl
Oxfilé
Smörstekt hängmörad oxfilé serveras med frasig potatiskrutong med vitlök och färska örter, bakade höstprimörer, sauterad svartkål med schalottenlök och höstäpple samt calvadossky och örtsallad
495:-
Vinrekommendation: Izadi Reserva, Rioja (Spanien) 795:- / 175:-
Hjortfilé
Örtstekt hjortfilé serveras med bakad potatis fylld med salladslök, savoykål, parmesan och citron, gräddkokta kantareller med timjan och färsk tryffel samt smörad viltbuljong med knaperstekt pancetta och tranbär
465:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 850:-/185:-
Värdshusets Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
395:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl
Kantarellrisotto ( Vegetarisk)
Kantarellrisotto med vitt vin, lagrad parmesan och färska örter serveras med citron- och honungsbakad spetskål, savoykålsknyte fyllt med kryddig ratatouille, saltrostade hasselnötter, surdegscrumble med gräslök och persilja samt kräm på libbsticka och citron
355:-
Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 595:- / 150:- gl
Moules Frites
Bohuslänska blåmusslor kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron och pommes frites
325:-
Vinrekommendation: Gustave Lorentz Burg, Riesling, Alsace 695:- / 165:- gl
Värdshusets Fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill
295:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chilie) 595:- / 150:- gl
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
295:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-
Med handskalade räkor 315:-
Vinrekommendation: Pas du Moine, Chateau Gassier, Provence 675:- / 165:-
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad
295:-
Vinrekommendation: Chablis Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Desserter
Blåbärscheesecake
Serveras med vanilj- och citronglass med crême fraiche, blåbärscoulis, minimaränger med lime samt färska blåbär och björnbär
175:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl
Choklad
Valhrona chokladbavaroise smaksatt med mörk rom samt chokladbiskvi serveras med passionfruktsorbet, nötflarn, rostad vit choklad, färsk passionsfrukt och citronmeliss
175:-
Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl
Crême brulè
med smak av tahitivanilj, serveras med vaniljkokta körsbär, Silviakaka och körsbärsglass
175:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl