Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Ostron (Fines de Claire)

Serveras med klassiska tillbehör 3 st 175:- 6 st 300:-

 

Gratinerade havskräftor

Burfångade havskräftor gratinerade med vitlök, chili, citron och färska örter serveras med västerbottenostpaj, grillat surdegsbröd samt sotad citron och örtaioli

375:-

Vinrekommendation: Chagnoleu Crémant de Bourgogne (Frankrike) 865:- / 175:-

 

Kalixlöjrom

Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

395:-

Störrom Osetra 28 g

serveras med ovanstående tillbehör

995:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 950:- / 195:- gl

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Vinrekommendation: Chablis Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Huvudrätter

 

Hälleflundra

Vitvinpocherad hälleflundra serveras med jordärtskocka och persiljerotpuré med syrligt äpple, vitlök och persilja, citronsmörsås med löjrom och färska örter, bakad selleri och grillad morot samt dill- och krassesallad med krossade krutonger och het chorizo

495:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru Les Vaillons, Vocoret & Fils 950:- / 195:- gl

 

Torskrygg

Smörstekt torskrygg serveras med frasig vårrulle fylld med soyastekta grönsaker, hummer, kräfta och krabba, bakade vinterprimörer, brynt skaldjursmör med krondill och citron samt rostad sparrispotatis vänd i färska örter

495:-

Vinrekommendation: Springfield wild yeast chardonnay (Sydafrika) 795:- / 175:- gl

 

Entreôte

Grillad entrecôte (250g) serveras med frasiga pommes frites vända i persilja och lagrad cheddar, kryddsmör med parmesan, färska örter och chili, sallad på blandade vintertomater, bakad lök, avokado samt mini paprika fylld med färskostkräm

465:-

Vinrekommendation: Izadi Reserva, Rioja (Spanien) 795:-/175:- gl

 

Kalvrack

Pankostekt kalvrack serveras med potatisterrine med persiljerot och gruyère, grillad minimorot och smörslungad brysselkål samt sky på rostad kycklingbuljong med salvia och citron

455:-

Vinrekommendation: Tenuta Perano, Chianti Classico ( Italien ) 795:- / 175 gl

 

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

395:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl

 

Vegetarisk

Pommes Anna med spenat och vitlök serveras med gremoulatabakad portabellosvamp, citron- och honungsbakad spetskål, ragu på belugalinser, borlottibönor och körsbärstomat samt örtsallad

355:-

Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 595:- / 150:- gl

 

Värdshusets Fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chilie) 595:- / 150:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

295:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-

 

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-

Med handskalade räkor 315:-

Vinrekommendation: Pas du Moine, Chateau Gassier, Provence 675:- / 165:-

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

295:-

Vinrekommendation: Chablis Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Desserter

 

Blåbärscheesecake

Serveras med vanilj- och citronglass med crême fraiche, blåbärscoulis, minimaränger med lime samt färska blåbär och björnbär

175:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

 

Choklad

Valhrona chokladbavaroise smaksatt med mörk rom samt chokladbiskvi serveras med passionfruktsorbet, nötflarn, rostad vit choklad, färsk passionsfrukt och citronmeliss

175:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl

 

Crême brulè

med smak av tahitivanilj, serveras med vaniljkokta körsbär, Silviakaka och körsbärsglass

175:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se