Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Bohuslänska blåmusslor

Musslor kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron

195:-

Vinrekommendation: Robert Mondavi Private selection, Sauvignon Blanc (USA) 595:- / 145:- gl

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på grillat surdegsbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Vinrekommendation: Chablis Malandes (Frankrike) 725:- / 160:- gl

 

Tataki på wagyubiff

Sotad tataki på Wagyubiff marinerad i soya five spicesås serveras med rökt avokadokräm, tryffel- och ponzomajonnäs, friterat rispapper, rostade sesamfrön och enokisvamp

265:-

Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir, California (USA) 625:- /150:- gl

 

Huvudrätter

 

Hälleflundra

Rimmad och bakad hälleflundra serveras med savoykål fylld med havskräfta och pilgrimsmussla smaksatt med akvavit, champagnesås med löjrom och färska örter samt krispig miniråraka fylld med selleripuré

495:-

Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast, Chardonnay (Sydafrika) 725:- / 160:- gl

 

Torskrygg

Smörstekt torskrygg med färskriven pepparrot, handskalade räkor, brynt smör samt dillslungad potatis

395:-

Vinrekommendation: Calera Chardonnay, Central Coast (USA) 895:-/195:-

 

Entrecôte

Örtstekt entrecôte serveras med grillad paprikakräm med marconamandel, sotad purjolök, ljumna marinerade vikentomater, mustig rödvinsås med honung och färska örter samt hyvlad råstekt mandelpotatis smaksatt med vitlök och timjan

465:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma (USA) 795:- /175:- gl

 

Värdshusets Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

355:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 625:- / 150:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Svamp- och tryffelrisotto med vitt vin och lagrad parmesan serveras med bakad plommontomat, sotad schalottenlök, citronfräst blomkålsparris, honungsglaserade betor, kräm på soya och punzo, surdegscrumble med citron och färska örter samt örtsallad

345:-

Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl

 

Moules Frites

Bohuslänska blåmusslor kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron och pommes frites

285:-

Vinrekommendation: Robert Mondavi Private selection, Sauvignon Blanc (USA) 595:- / 145:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

285:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 645:-/155:-

 

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 275:-

Med handskalade räkor 295:-

Vinrekommendation: Letiz Ein, Zwei, Dry Rosé, Pinot Noir (Tyskland) 545:- / 135:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

285:-

Vinrekommendation: Chablis Malandes (Frankrike) 725:- / 160:gl

 

Desserter

 

Chokladfondant

Mörk Valhrona chokladfondant serveras med dulce leche, tryffelfyllda hallon, krossade nötter, vaniljsås samt karamellglass

165:-

Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl

 

Tiramisú

Tiramisú á la kaffe karlsson serveras med vit chokladganache, apelsinglass och pistageflarn

165:-


 

Crême brulè

med smak av tahitivanilj, serveras med inkokt päron, choklad- och myntamacarone samt päronsorbet

165:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl

 

Friterad camembert

Med vaniljkokta hjortron, vaniljglass och friterad persilja

165:-

Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se