Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Pilgrimsmussla och fröjalax

Friterad pilgrimsmussla och kryddsotad fröjalax serveras i hjärtsallad fylld med avokado, mango, chili, tomat och salladslök, rostade pumpakärnor samt soya- och jozodipp

275:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 595:- / 145 gl

 

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 725:- / 160:- gl

 

Konjaksdoftande Hummerbisque

Serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, grönolja samt shisokrasse

275:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz Grand Cru Altenberg, Riesling, Alsace (Frankrike) 895:- /195:- gl

 

Huvudrätter

 

Smörstekt Torskrygg

Serveras med färskriven pepparrot, handskalade räkor, brynt smör samt dillslungad potatis

395:-

Vinrekommendation: Calera Chardonnay, Central Coast ( USA ) 895:- / 195:- gl

 

Hälleflundra

Vitvinpocherad hälleflundra serveras med potatis- och persiljerotsterrine smaksatt med gruyère och färska örter, smörstekt blandad höstsvamp med salladslök och grönkål samt Sandefjordsås med krondill, gräslök och krispig örtsallad

475:-

Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast, Chardonnay ( Sydafrika ) 725:- / 160:- gl

 

Konjaksflamberad pepparstek

Örtstekt kronhjortfilé serveras med frasig pommes anna,
viltsky med körsbär och salvia, bakade höstprimörer, tryffelkräm, gräddkokt skogssvamp samt palsternackapuré

465:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma (USA) 795:- /175:- gl

 

Värdshusets Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

355:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 625:- / 150:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

285:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 645:-/155:-

 

Vegetarisk varmrätt

Risotto smaksatt med tryffelpecorino, salladslök, spenat och färska örter serveras med ragu på belugalinser, pesto och berlottibönor, pocherade primörer, ramslökskräm samt örtsallad med grillad plommontomat

345:-

Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl

 

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 275:-

Med handskalade räkor 295:-

Vinrekommendation: Letiz Ein, Zwei, Dry Rosé, Pinot Noir (Tyskland) 545:- / 135:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

285:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 725:- / 160:gl

 

Desserter

 

Chokladmousse

Valhrona chokladmousse och bruten brownie serveras med apelsincurd och husets apelsinglass

155:-

Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl

 

Värdshusets äppelkaka

På höstäpplen med mandelmassa, serveras med glass smaksatt med tahitivanilj samt havrecrunch och äppelbrunoise

155:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, sauternes (Frankrike) 95:-/5cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med blodapelsinsorbet samt inkokt persika och nektarin

155:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från 11:30

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se

Påskbuffé

Serveras från Långfredag 15 april till Annandag Påsk.
Pris 645:-
Välkomna!