Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00

Förrätter

Ostron

(Fines de Claire) Serveras med klassiska tillbehör

3 st 150:- 6 st 250:-

 

Pilgrimsmussla och fröjalax

Friterad pilgrimsmussla och kryddsotad fröjalax serveras i hjärtsallad fylld med avokado, mango, chili, tomat och salladslök, rostade pumpakärnor samt soya- och jozodipp

275:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 595:- / 145 gl

 

Skagen

serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 725:- / 160:- gl

 

Råbiff på oxfilé

Serveras med äggulekräm, fransk senap, kapris, rödbetor och schalottenlök

Förätt 235:- Som huvudrätt med pommes frites 335:-

Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir (USA) 595:- /145:- gl

 

Burrata och vikentomater

Burrata från Apulien serveras med marinerade vikentomater, tunt hyvlad silverlök, citron- och ramslökskräm, kalamataoliver och färsk basilika

225:-

Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl

 

Huvudrätter

 

Torskrygg

Smörstekt torskrygg serveras med färskpotatisecrassé smaksatt med citron, ramslök och färska örter, vitlöksgrillad havskräfta, broccolisparris, smörkokt knipperödbeta, löjrom beurre blanc
samt örtsallad med rädisor och pärllök

425:-

Vinrekommendation: Sancerre Terres Blanches (Frankrike) 725:- / 160:- gl

 

Helstekt rödspätta

Serveras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, dillslungad färskpotatis, brynt smör, citron samt örtsallad

345:-

Vinrekommendation: Calera Chardonnay, Central Coast ( USA ) 825:- / 185:- gl

 

Oxfilé tournedos

Grillad oxfilé serveras med bourbon och dragonsky, café de Paris smör, potatiskroketter smaksatta med citron, timjan och parmesan, bakade schalottenlökar, primörer samt persiljerotpuré

455:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma (USA) 795:- /175:- gl

 

Ibericokarré

Chili- och honungsgrillad Ibericokarré serveras med bearnaisesås, madeira- och tryffelsky, sallad på vikentomater, picklad lök, mango och salladslök, grillad grön sparris samt pommes frites

335:-

Vinrekommendation: Izadi, Rioja (Spanien) 645:- /155:- gl

 

Värdshusets biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

355:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 595:- / 145:- gl

 

Fish & Chips

Friterad fiskfilé serveras med pommes frites, grillad citron, hummeraioli, dansk remouladsås samt somrig sallad på blandade skott, rädisor och avokado

295:-

Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Risotto smaksatt med tryffelpecorino, salladslök, spenat och färska örter serveras med ragu på belugalinser, pesto och berlottibönor, pocherade primörer, ramslökskräm samt örtsallad med grillad plommontomat

295:-

Vinrekommendation: Kurtatsch, Pinot Grigio, Alto Adige (Italien) 545:- / 135:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

285:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 595:-/145:-

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 275:-

Med handskalade räkor 295:-

Vinrekommendation: Letiz Ein, zwei, dry rosé, Pinot Noir (Tyskland) 545:- / 135:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på ljust rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

285:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 725:- / 160:gl

 

Desserter

 

Passionsfruktmousse

Vit choklad- och passionsfruktmousse serveras på krispig nötbotten, yoghurtglass med smak av vanilj samt chokladflarn

155:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl

 

Brownie

Saltbrownie med macadamianötter och mörk chokladfudge serveras med hallonsorbet, citronmaränger, färska hallon, chokladspiral och citronmeliss

155:-

Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl

 

Crême brulè

med smak av tahitivanilj serveras med smultronsorbet, färska sommarbär, smultronmacarone, rostad vit choklad och citronmeliss

155:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från 11:30

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se

Påskbuffé

Serveras från Långfredag 15 april till Annandag Påsk.
Pris 645:-
Välkomna!