á la carte – Vardagar från 17.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på
danskt rågbröd med krispig örtsallad samt vinaigrette

265:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Kalixlöjrom

Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

395:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Louis Moreau (Frankrike) 950:- / 195:- gl

 

Friterad vårrulle

Friterad vårrulle fylld med soyastekta grönsaker serveras med sallad på kimchi och svarvade grönsaksnudlar och rostade sesamfrön samt majonnäs smaksatt med vit soya, miso, yusu samt grillad lime

245:-

Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795;- / 175:- gl

 

Pilgrimsmusslor

Friterade pilgrimsmusslor serveras med ljummen tartarsås samt en sallad på grön sparris, mangold, lagrad parmesan, krossade marconimandlar och dill

275:-

Vinrekommendation: Kim Crawford, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 745:- / 170:- gl

 

Tonfisktartar

Tartar på tonfisk och hamachi smaksatt med ingefära, vit soya, citrongräs och chili serveras med en emulsion på lime och jalapeno, picklad kålrabbi, gurka och friterat rispapper

275:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595;- / 150:- gl

 

Huvudrätter

 

Hälleflundra

Vitvinspocherad hälleflundra penslad med hummerolja serveras med skaldjurshollandaise med färska skaldjur, citron- och honungsbakad sommarkål samt krossad färskpotatis vänd i dill och brynt smör

545:-

Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 795;- / 175:- gl

 

Helstekt rödspätta

Serveras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis, citron samt örtsallad

425:-

Vinrekommendation: Nederburg Chardonnay (Sydafrika) 595:-/150:- gl

 

Grillad Entrecôte

Grillad entrecôte serveras med ört- och parmesanbakad färskpotatis, sås bordelaise, vispat café de paris smör samt tomat- och löksallad

495:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 950:- /195:- gl

 

Black & White

Örtstekt oxfilé och kalvfilé serveras med potatisterrine smaksatt med timjan, citron och lagrad prästost, pancettastekt grön sparris, örtbakad plommontomat, grillad morot samt choronsås och tryffelsky

545:-

Vinrekommendation: Santa Duc, Côtes du Rhone (Frankrike) 745:- /170:- gl

 

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, Dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

385:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl

 

Vegetarisk varmrätt
Grillad polenta smaksatt med parmesan, rostad paprika, vitlök och chili serveras med bakad blomkål, ångade sommarprimörer, grönsaksvelouté med belugalinser och bondbönor, rostad portabello och krispig örtsallad

345:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl

 

Moules Frites

Blåmusslor från Bohuslän i en blåmusselvelouté smaksatt med timjan, citron, vitlök och chili serveras med pommes frites, aioli, gratinerat vitlöksbröd samt grillad citron

295:-

Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl

 

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill

325:-

Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

295:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 675:-/165:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing
hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon eller handskalade räkor

295:-/315:-

Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

295:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Desserter

 

Crême Brulé

Crême brulé med smak av Tahiti vanilj serveras med sommarbär, smultron
macarone, smultronsorbet, rostad vit choklad och citronmeliss

185:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec Sauternes ( Frankrike) 120:-/5 cl

 

Jordgubbstartelette

Jordgubbstartelette fylld med citron- och flädercurd, vaniljkräm och färska jordgubbar, jordgubbscoulis, jordgubbssemifreddo samt krossade drömmar

185:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika ) 105:-/5 cl

 

Passionfrukt- och mangocheesecake
Passionfrukt- och mangocheesecake på digestivebotten serveras med vit choklad och limeglass, mangoganache samt färsk mango passionsfrukttartar

185:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se