Lunch – Vardagar från 11:30-14:30
Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.
Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!
Lunchmeny v20
Veckans fiskrätt
Dill- och färskostbakad torskfilé serveras med saffransrisotto med räkor, hjärtmusslor, dill och gräslök, citron- och ramslöksaioli, frästa sugarsnaps, broccoli och spenat samt dillsallad med krossade surdegskrutonger
Veckans husman
Örtstekta lammkotletter marinerade i vitlök, chili, rosmarin och timjan serveras med krossad ramslökspotatis, krämig dragonsås, grillade sommarprimörer och konfiterad körsbärstomat
Veckans vegetariska rätt
Krispigt friterad aubergine fylld med halloumi serveras med färsk pappardelle vänd i kryddig tomatsås med basilika och vitt vin, ångade vårprimörer samt saltrostade pinjenötter och riven parmesan
Veckans affärslunch
Förrätt
Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt örtsallad och dillvinaigrette
Varmrätt
Pocherad hälleflundra penslad med citron och hummerolja serveras med skaldjurshollandaise, citron- och honungsbakad sommarkål samt friterad färskpotatis vänd i dill och brynt smör
Dessert
Passionfrukt- och mangocheesecake på digestivebotten serveras med vit choklad och limeglass, mangoganache samt färsk mango passionsfrukttartar
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Kalixlöjrom
Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
395:-
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, hackat ägg, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-
Lunchmeny v21
Veckans fiskrätt
Vitvinspocherad blekafilé toppad med citronzest och dill serveras med färskpotatisecrassé smaksatt med dill och gräslök, klassisk sås bouillabaisse, smörstekt grön sparris och honungstekta svartrötter
Veckans husman
Kryddiga lammfärsbiffar smaksatta med soltorkade tomat, fetaost och färska örter serveras med timjanrostad klyftpotatis, grillade grönsaker samt rödvinsås och tzatsiki
Veckans vegetariska rätt
Knaperstekt färsk gnocchi med citron, färska örter, chili och salladslök serveras med friterad halloumi, färsk kronärtskocka brässerad i vitt vin, grillad sparris och beurre blanc
Veckans affärslunch
Förrätt
Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt örtsallad och dillvinaigrette
Varmrätt
Pocherad hälleflundra penslad med citron och hummerolja serveras med skaldjurshollandaise, citron- och honungsbakad sommarkål samt friterad färskpotatis vänd i dill och brynt smör
Dessert
Crème brulé med smak av tahitivanilj serveras med färska sommarbär, smultronmacarone och smultronsorbet
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Kalixlöjrom
Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
375:-
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, hackat ägg, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-