Lunch – Vardagar från 11:30-14:30

Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.

Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!

Lunchmeny v20

Veckans fiskrätt

Dill- och färskostbakad torskfilé serveras med saffransrisotto med räkor, hjärtmusslor, dill och gräslök, citron- och ramslöksaioli, frästa sugarsnaps, broccoli och spenat samt dillsallad med krossade surdegskrutonger

Veckans husman

Örtstekta lammkotletter marinerade i vitlök, chili, rosmarin och timjan serveras med krossad ramslökspotatis, krämig dragonsås, grillade sommarprimörer och konfiterad körsbärstomat

Veckans vegetariska rätt

Krispigt friterad aubergine fylld med halloumi serveras med färsk pappardelle vänd i kryddig tomatsås med basilika och vitt vin, ångade vårprimörer samt saltrostade pinjenötter och riven parmesan

Veckans affärslunch

Förrätt

Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt örtsallad och dillvinaigrette

Varmrätt

Pocherad hälleflundra penslad med citron och hummerolja serveras med skaldjurshollandaise, citron- och honungsbakad sommarkål samt friterad färskpotatis vänd i dill och brynt smör

Dessert

Passionfrukt- och mangocheesecake på digestivebotten serveras med vit choklad och limeglass, mangoganache samt färsk mango passionsfrukttartar

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

395:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, hackat ägg, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-

Lunchmeny v21

Veckans fiskrätt

Vitvinspocherad blekafilé toppad med citronzest och dill serveras med färskpotatisecrassé smaksatt med dill och gräslök, klassisk sås bouillabaisse, smörstekt grön sparris och honungstekta svartrötter

Veckans husman

Kryddiga lammfärsbiffar smaksatta med soltorkade tomat, fetaost och färska örter serveras med timjanrostad klyftpotatis, grillade grönsaker samt rödvinsås och tzatsiki

Veckans vegetariska rätt

Knaperstekt färsk gnocchi med citron, färska örter, chili och salladslök serveras med friterad halloumi, färsk kronärtskocka brässerad i vitt vin, grillad sparris och beurre blanc

Veckans affärslunch

Förrätt

Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt örtsallad och dillvinaigrette

Varmrätt

Pocherad hälleflundra penslad med citron och hummerolja serveras med skaldjurshollandaise, citron- och honungsbakad sommarkål samt friterad färskpotatis vänd i dill och brynt smör

Dessert

Crème brulé med smak av tahitivanilj serveras med färska sommarbär, smultronmacarone och smultronsorbet

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

375:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, hackat ägg, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-