Á la carte – Vardagar från 17.00 & helger från 12.00
Förrätter
Ostron (Fines de Claire)
Serveras med klassiska tillbehör 3 st 175:- 6 st 300:-
Skagen
På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad
265:-
Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Gratinerade havskräftor
Stora burfångade havskräftor från Fjällbacka gratinerade med vitlök, chili, citron och färska örter serveras med grillat surdegsbröd samt sotad citron och örtaioli
355:-
Vinrekommendation: Fam Vincent Crémant de Bourgogne (Frankrike) 865:- / 175:-
Gambas al Pil Pil
Stora vitlöksfrästa räkor ( MSC) serveras i het olivolja kryddad med chili, vitlök, paprika, citron och strimlad persilja samt nygräddad surdegsbaguette och sotad citron
225:-
Vinrekommendation: Martin Codax, Albariño Rias Baixas (Spanien) 595:- / 150:-
Kalixlöjrom
Serveras på smörstekt toast med vispad gräddfil, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
375:-
Chablis Premier Cru, Vocorets (Frankrike) 950:- / 195:- gl
Friterade vårrullar
Vårrullar fyllda med teriyakistekta grönsaker serveras med grillad lime, picklad chili, sallad på pak choi, gurka och svarvad rättika samt sesam- och misomajonnäs
225:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl
Huvudrätter
Torskrygg
Smörstekt torskrygg serveras med sauté på sommarkål, sparris, knipplök och röd mangold, krossad färskpotatis med citron, ramslök och körvel, skaldjurs beurre blanc samt örtsallad med riven pepparrot, krabba och svarvad morot
485:-
Vinrekommendation: Springfield wild yeast chardonnay (Sydafrika) 795:- / 175:- gl
Piggvarsfilé
Vitvinpocherad piggvarsfilé toppad med Kalix löjrom serveras med frasiga skaldjurskroketter med färska örter och västerbottenost,
hummerhollandaise samt smörkokt vit sparris och dillpicklad gurka
575:-
Vinrekommendation: Calera Chardonnay Central Coast (USA) 975:-/215:- gl
Seabass
Grillad seabass ( hel fisk ) fylld med tomat, citron, chili, vitlök och persilja serveras med ugnsrostade primörer och grillad citron samt yoghurt smaksatt med mynta, lime och vitlök
385:-
Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling ( Frankrike ) 795:- / 175 gl
Oxfilé
Örtstekt svensk hängmörad oxfilé serveras med frasig potatiskrokett smaksatt med tryffelpecorino och färska örter, murkelsås med krispig pancetta och sommarlök, grillad grön sparris samt puré på nässlor och romanesco
495:-
Vinrekommendation: Seghesio, Zinfandel (USA) 850:- / 185:- gl
Entrecôte
Grillad entrecôte (250g) serveras med somrig sallad på vikentomater, blandad lök, mango, avokado och rädisa, bearnisesås, kalvsky med sherry och timjan samt pommes frites vända i lagrad cheddar, chili och persilja
465:-
Vinrekommendation: Izadi Reserva, Rioja (Spanien) 795:- / 175:- gl
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
385:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl
Vegetarisk varmrätt
Gremolatabakad blomkål serveras med frasig potatiskrokett smaksatt med tryffelpecorino och gräslök,
sommarens primörer, krispig lök och konfiterad körsbärstomat samt sandefjordsås med färska örter samt örtsallad
355:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl
Värdshusets Fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill
295:-
Vinrekommendation: Doosberg Riesling, Rheingau (Tyskland) 695:- / 165:- gl
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
295:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-
Med handskalade räkor 315:-
Vinrekommendation: Pas du Moine, Chateau Gassier, Provence 675:- / 165:-
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad
295:-
Vinrekommendation: Chablis Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Desserter
Jordgubb – och flädercheesecake
Serveras med jordgubbsglass med mynta, färska och vaniljkokta jordgubbar samt minimaränger och syrlig coulis
175:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl
Passionsfrukt tartelette
Tartelette fylld med passionsfrukt och vit chokladganache bränd med italiensk maräng serveras med mjölkchokladglass, färsk passionfrukt, marmorerat chokladflarn samt fudgefyllda hallon
175:-
Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl
Crême brulè
med smak av tahitivanilj serveras med smultronsorbet, färska sommarbär samt smultronmacarones
175:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl