Lunch
Vardagar från 11:30-14:30
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:- inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka. Vi serverar även affärslunch.
Varmt välkomna!
Lunchmeny v 45
|
Veckans fiskrätt Skaldjursfärserad rödtunga serveras med krossad mandelpotatis smaksatt med dill och gräslök, baconstekta haricots verts samt krämig hummersås med dillsallad med hyvlade rädisor |
|
|
Veckans husman Örtgriljerad karré från Dalsjöfors serveras med potatispuré, honungsrostade rotfrukter samt skogsvampsås med persilja, gäslök samt rödvinbärsgelé |
|
|
Veckans vegetariska rätt Kryddstark curry med paprika, linser, kikärtor och spenat serveras med jasminris samt grillad lime, nybakat naanbröd med sesamfrön och koriander |
Lunchmeny v 46
|
Veckans fiskrätt Stekt strömming fylld med citron och dillsmör serveras med potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon samt brynt smör och sallad på dillsyrad strimlad gurka, hyvlad kålrabbi och rädisa |
|
|
Veckans husman Steak frites på örtstekt svensk ryggbiff serveras med rödvinsås, kryddsmör samt sallad på vikentomater, picklad pärllök, ruccolasallad |
|
|
Veckans vegetariska rätt Skogssvamprisotto med vitt vin, färska örter och västerbottenost serveras med savoykålsknyte fylld med kryddig rattatouille på körsbärstomat och grillad paprika samt friterad grönkål och saltrostade hasselnötter |
Lunchmeny v 47
|
Veckans fiskrätt Havets Wallenbergare serveras med dillkokt potatis vänd i brynt smör, ångade brytbönor och broccoli samt citron och västkustsallad och plockad dill |
|
|
Veckans husman Örtbrässerad och grillat högrev serveras med potatis- och selleripuré, ragu på rökt sidfläsk, skogschampinjoner, pärllök, syltlök och persilja samt rödvinssky och friterad lök |
|
|
Veckans vegetariska rätt Frasiga vegetariska biffar med morot, zucchini och mozzarella serveras med rostad couscoussallad med pico de gallo samt vitlöksyoghurt med rimmad gurka och mynta |
Husets seglarrätter
|
Bergtunga Vitvinspocherad bergtungafilé serveras med potatiskroketter smaksatta med parmesan och gremolata, champagne beurre blanc, glaserad och inlagd gulbeta, hummermajonnäs med dill och gräslök samt smörstekt ostronskivling och svart trumpetsvamp |
545:- |
|
Röding Halstrad rödingfilé serveras med mandelpotatispuré, smörstekt schalottenlök, spenat och citron, sandefjordsås med forell- och sikrom, emulsion på ostron och jalapeno samt friterad schalottenlök |
395:- |
|
Värdshusets fiskgratäng Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill |
325:- |
|
Biff Rydberg Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula |
385:- |
|
Caesarsallad Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon |
295:- med kyckling 315:- med räkor |
|
Räkfrossa Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad |
295:- |
Veckans affärslunch
|
Förrätt Skagen med handskalade räkor toppat med löjrom och picklad rödlök serveras på smörstekt toast med krispig örtsallad samt vinaigrette |
|
|
Varmrätt Pocherad bergtungafilé serveras med champagne beurre blanc, potatiskroketter smaksatta med lagrad parmesan och gremolata, inlagd gulbeta samt smörstekt ostronskivling och svart trumpetsvamp |
|
|
Dessert Crème brulé med smak av tahitivanilj serveras med husets sorbet |
3 rätter 895:-
