Á la carte
Vardagar från 17.00 & helger från 12.00
Förrätter
|
Toast Skagen Skagen på handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på smörstekt toast med krispig örtsallad samt vinaigrette Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl |
265:- |
|
Pilgrimsmusslor Friterade pilgrimsmusslor serveras med beurre blanc med dill och libbsticka, jordärtskockpuré, picklad kålrabbi, schalottenlök och äpple samt surdegscrumble stekt i brynt smör Vinrekommendation: Kim Crawford, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 745:- / 170:- gl |
275:- |
|
Kantarell och tryffelravioli Serveras med brynt citron- och salviasmör, rostade pistagenötter, blandade skott och Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir (USA) 695:- /165:- gl |
225:- |
|
Hummerbisque Hummerbisque serveras med krondill- och akvavitkokt hummer och havskräfta, västerbottentoast, krondillsolja och amarant Vinrekommendation: Kuentz-Bas, Riesling, Alsace (Frankrike) 795;- / 175:- gl |
275:- |
Huvudrätter
|
Bergtunga Vitvinspocherad bergtungafilé serveras med potatiskroketter smaksatta med Vinrekommendation: Sancerre Grandes Perrières, Loire (Frankrike) 950:- / 195:- gl |
525:- |
|
Röding Halstrad rödingfilé serveras med mandelpotatispuré, smörstekt schalottenlök, spenat Vinrekommendation: Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc Bordeaux (Frankrike) 795;- / 175:- gl |
425:- |
|
Konjaksflamberad Oxfilé Tournedos Serveras med örtbakad potatisfondant, gräddkokta kantareller med parmesan och tryffel, ångkokta haricot verts samt Madeirasky och inlagd pärllök Vinrekommendation: Roberto Sarotto Langhe Nebbiolo (Italien) 675:- / 165:- gl |
575:- |
|
Schnitzel på kalv Serveras med gröna ärtor, rödvinssås, stekt potatis, grillad citron samt ansjovis och Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir, Kalifornien (USA) 695:-/165:- gl |
345:- |
|
Biff Rydberg Tärnad oxfilé, Dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 695:- / 165:- gl |
385:- |
|
Vegetarisk varmrätt Krämig risotto smaksatt med vitt vin, lagrad parmesan och färska örter serveras med honungsbakad spetskål, citronbrässerad och grillad kronärtskocka, friterad ostronskivling. confiterad lök och bakad körsbärstomat, örtsallad med picklade betor samt portvinsviarge Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 695:- / 165:- gl |
375:- |
|
Värdshusets fiskgratäng Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl |
325:- |
|
Caesar sallad Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing hyvlad parmesan och brödkrutonger. Med örtstekt gårdskyckling och bacon eller handskalade räkor Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:- gl |
295:-/315:- |
|
Räkfrossa Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl |
295:- |
Desserter
|
Crême Brulé Crême brulé smaksatt med tahitivanilj serveras med vanilj- och limekokta björnbär samt vitchoklad och blåbärsglass Vinrekommendation: Carmes De Rieussec Sauternes ( Frankrike) 120:-/5 cl |
185:- |
|
Bavaroise Bavaroise fylld med äppelkompott serveras med glass på svenska höstäpplen, calvadoskräm smaksatt med kardemumma samt chokladcrumble Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika ) 105:-/5 cl |
185:- |
|
Brownie Choklad- och hasselnötbrownie toppad med mörk choklad och apelsinmousse serveras med karamellglass, apelsincurd, färska björnbär och maräng Vinrekommendation: Vallado 10 year old tawny port (Portugal ) 105:-/5 cl |
185:- |
|
Prinsesstårta på vårt vis Klassisk prinsesstårta serveras i glas med jordgubbsylt, vaniljkräm & grädde toppad Vinrekommendation: Carmes De Rieussec Sauternes (Frankrike) 120:-/5 cl |
145:- |
