Á la carte – Vardagar från 17.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Ostron (Fines de Claire)

Serveras med klassiska tillbehör 3 st 175:- 6 st 300:-

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Gratinerade havskräftor

Stora burfångade havskräftor från Fjällbacka gratinerade med vitlök, chili, citron och färska örter serveras med grillat surdegsbröd samt sotad citron och örtaioli

355:-

Vinrekommendation: Fam Vincent Crémant de Bourgogne (Frankrike) 865:- / 175:-

 

Gambas al Pil Pil

Stora vitlöksfrästa räkor ( MSC) serveras i het olivolja kryddad med chili, vitlök, paprika, citron och strimlad persilja samt nygräddad surdegsbaguette och sotad citron

225:-

Vinrekommendation: Martin Codax, Albariño Rias Baixas (Spanien) 595:- / 150:-

 

Kalixlöjrom

Serveras på smörstekt toast med vispad gräddfil, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

375:-

Chablis Premier Cru, Vocorets (Frankrike) 950:- / 195:- gl

 

Friterade vårrullar

Vårrullar fyllda med teriyakistekta grönsaker serveras med grillad lime, picklad chili, sallad på pak choi, gurka och svarvad rättika samt sesam- och misomajonnäs

225:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl

 

Huvudrätter

 

Torskrygg

Smörstekt torskrygg serveras med sauté på sommarkål, sparris, knipplök och röd mangold, krossad färskpotatis med citron, ramslök och körvel, skaldjurs beurre blanc samt örtsallad med riven pepparrot, krabba och svarvad morot

485:-

Vinrekommendation: Springfield wild yeast chardonnay (Sydafrika) 795:- / 175:- gl

 

Piggvarsfilé

Vitvinpocherad piggvarsfilé toppad med Kalix löjrom serveras med frasiga skaldjurskroketter med färska örter och västerbottenost,
hummerhollandaise samt smörkokt vit sparris och dillpicklad gurka

575:-

Vinrekommendation: Calera Chardonnay Central Coast (USA) 975:-/215:- gl

 

Seabass

Grillad seabass ( hel fisk ) fylld med tomat, citron, chili, vitlök och persilja serveras med ugnsrostade primörer och grillad citron samt yoghurt smaksatt med mynta, lime och vitlök

385:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling ( Frankrike ) 795:- / 175 gl

 

Oxfilé

Örtstekt svensk hängmörad oxfilé serveras med frasig potatiskrokett smaksatt med tryffelpecorino och färska örter, murkelsås med krispig pancetta och sommarlök, grillad grön sparris samt puré på nässlor och romanesco

495:-

Vinrekommendation: Seghesio, Zinfandel (USA) 850:- / 185:- gl

 

Entrecôte

Grillad entrecôte (250g) serveras med somrig sallad på vikentomater, blandad lök, mango, avokado och rädisa, bearnisesås, kalvsky med sherry och timjan samt pommes frites vända i lagrad cheddar, chili och persilja

465:-

Vinrekommendation: Izadi Reserva, Rioja (Spanien) 795:- / 175:- gl

 

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

385:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Gremolatabakad blomkål serveras med frasig potatiskrokett smaksatt med tryffelpecorino och gräslök,
sommarens primörer, krispig lök och konfiterad körsbärstomat samt sandefjordsås med färska örter samt örtsallad

355:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl

 

Värdshusets Fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Doosberg Riesling, Rheingau (Tyskland) 695:- / 165:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

295:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-

 

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-

Med handskalade räkor 315:-

Vinrekommendation: Pas du Moine, Chateau Gassier, Provence 675:- / 165:-

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

295:-

Vinrekommendation: Chablis Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Desserter

 

Jordgubb – och flädercheesecake

Serveras med jordgubbsglass med mynta, färska och vaniljkokta jordgubbar samt minimaränger och syrlig coulis

175:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

 

Passionsfrukt tartelette

Tartelette fylld med passionsfrukt och vit chokladganache bränd med italiensk maräng serveras med mjölkchokladglass, färsk passionfrukt, marmorerat chokladflarn samt fudgefyllda hallon

175:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl

 

Crême brulè

med smak av tahitivanilj serveras med smultronsorbet, färska sommarbär samt smultronmacarones

175:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se