Á la carte

Förrätter

Kalixlöjrom

Serveras med smörstekt hembakad brioche, smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 795:- / 169:- gl

 

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

225:-

Vinrekommendation: Martin Codax, Albariño Rias Baixas (Spanien) 595:- / 145:- gl

 

Oxfilétartar

Serveras med syrade sommarprimörer, mandelpotatischips, äggulekräm, fransk senap, picklade senapsfrön och penséer

225:-

Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir, California (USA) 545:- / 129:- gl

 

Sparris

Citron- och parmesangratinerad vit AAA sparris serveras med brynt hasselnötsmör, mandelpotatischips, blandad skott- och örtsallad, svart tryffel från Gotland samt ramslökskräm och krispig lök

195:-

Vinrekommendation: The Pledge, Sauvignon Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Huvudrätter

Hälleflundra

Vitvinspocherad hälleflundra serveras med potatiskroketter smaksatta med västerbottenost och ramslök, löjrom beurre blanc, smörbakad vit AAA sparris samt puré på hummerkokta morötter

375:-

Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Oxfilé

Grillad oxfilé serveras med smörad örtsky, potatiskroketter smaksatta med karamelliserad sommarlök och tryffelpecorino, grillade sommarprimörer samt vispat svart vitlökssmör

365:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 795:- / 169:- gl

 

Helstekt rödspätta

Serveras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis samt örtsallad

295:-

Vinrekommendation: Wente, Chardonnay, Livermore (USA) 545:- / 129:- gl

 

Värdshusets biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

295:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Sommarrisotto smaksatt med vitt vin, parmesan och färska örter serveras med grillade minipaprikor fyllda med ramslökskräm, grön sparris, smörstekta sommarprimörer, potatistrassel samt saltbakade rödbetor

295:-

Vinrekommendation: The Pledge, Sauvignon Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Bohuslänska blåmusslor

Kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron och pommes frites

235:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:- / 145:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst samt prästostcreme

235:-

Vinrekommendation: Nederburg, Riesling (Sydafrika) 545:- / 129:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

235:-

Vinrekommendation: Gérard Tremblay (Frankrike) 625:- / 150:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 235:-

Med handskalade räkor 255:-

Vinrekommendation: Manon Rosé Provence (Frankrike) 545:- / 129:- gl

 

Desserter

 

Valhrona chokladbakelse

Chokladbrownie med saltrostade macadamianötter toppad med chokladmousse och choklad fudge serveras med hallonglass, färska hallon och halloncoulis

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré Rivesaltes (Frankrike) 95:-/5 cl

 

Rabarbertarte och yoghurtpannacotta

Rabarbertarte med mandelkräm serveras med citron- och yoghurtpannacotta, vaniljkokta rabarber, rabarbersorbet samt mandeldrömmar, färska jordgubbar och rostad vit choklad

135:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike) 95:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med smultronsorbet, färska sommarbär, rostad vit choklad och smultronmacarone

135:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 85:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från 11:30

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se