Á la carte

Förrätter

Kalixlöjrom

Serveras med smörstekt hembakad brioche, smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 795:- / 169:- gl

 

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 625:- / 150:- gl

 

Sashimi på oxfilé

Sashimi på oxfilé marinerad i teriyakisås serveras med crispy rice smaksatt med chili, ingefära, salladslök och koriander samt sötstarka rättiksnudlar och mangosås

275:-

Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir (USA) 545:- / 129:- gl


 

Huvudrätter

Skreirygg

Skreirygg bakad med västerbottenost och pepparrot serveras med hummer- och kräfttartar, gravad äggula, sandefjordsås, friterad rattepotatis vänd i hummersalt och färska örter samt syltade vikentomater

375:-

Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Oxfilé

Örtstekt oxfilé tournedos serveras med mustig pepparsås smaksatt med bourbon, värdshusets hemgjorda pommes frites, grillad rosésallad med silverlök, sotad citron och svarvad beta samt kräm på lagrad cheddar och sriracha

375:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel (USA) 795:- / 169:- gl

 

Torskrygg

Smörstekt torskrygg serveras med handskalade räkor, brynt smör, färskriven pepparrot och dillkokt potatis

295:-

Vinrekommendation: Boschendal, Chardonnay, Elgin (Sydafrika) 695:- / 160:- gl

 

Värdshusets biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

295:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Linguini ”bloody mary” serveras med friterad halloumi, riven tryffelpecorino, ört- och färskostfyllda rostade minipaprikor, syltade vikentomater samt sallad på rosésallad och tunt skivad silverlök samt sotad citron

275:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 595:- / 145:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst samt prästostcreme

245:-

Vinrekommendation: The Pledge, Sauvignon Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 625:- / 150:gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med kyckling 235:-

Med räkor 255:-

Vinrekommendation: Manon Rosé Provence (Frankrike) 545:- / 129:- gl

 

Desserter

 

Variaton på blåbär

Blåbärstarte med crème anglaise, vit chokladglass, blåbärsmousse, kanderade pecannötter och citronmeliss

135:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 85:-/5 cl

 

Saltbrownie

Saltbrownie med macadamianötter och mörk chokladfudge serveras med hallonsorbet, citronmaräng, färska hallon och chokladspiral

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré, Rivesaltes (Frankrike) 95:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med blodapelsinsorbet,
choklad- och apelsinmacarone samt inkokta citrusfrukter

135:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike) 95:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från 11:30

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se