Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00

Förrätter

Ostron

(Fines de Claire) Serveras med klassiska tillbehör

3 st 135:- 6 st 225:-

 

Gratinerad hummer

Halv hummer gratinerad med gruyère, citron, chili och färska örter serveras med grillat surdegsbröd, ramslöksaioli samt chilimajonnäs och grillad citron

325:-

Vinrekommendation: The Anchorman, Chenin Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:-

 

Kalixlöjrom

Serveras med smörstekt smörstekt hembakt toast, smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 795:- / 169:- gl

 

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 625:- / 150:- gl

 

Sparris och lax

Citronkokt vit AAA sparris serveras med kallrökt lax från Öckerö, forellrom, ramslökskräm, avokado, krasse och friterad lök

245:-

Vinrekommendation: Wohlmut Sauvignon Blanc (Österrike) 595:- / 145:- gl

 

Huvudrätter

Hälleflundra

Vitvinpocherad hälleflundra serveras med Sandefjordsås smaksatt med glasört och persilja, grönsaksnudlar med kungskrabba, citron och dill, potatiskroketter med smak av västerbottenost, selleripuré samt råmarinerad grön sparris

395:-

Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Torskrygg

Smörstekt torskrygg serveras med råstekt AAA sparris, musselsmörsås med löjrom, krossad färskpotatis smaksatt med gräslök, bränd citron och libbsticka samt dillsallad med hyvlade rädisor och beta

355:-

Vinrekommendation: Sancerre Terres Blanches, Loire (Frankrike) 725:- / 160:- gl

 

Oxfilé

Örtstekt oxfilé tournedos serveras med mustig grönpepparsås smaksatt med whisky, bakade sommarprimörer, friterad färskpotatis vänd i örter samt färskostgratinerad kronärtskocka

385:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel (USA) 795:- / 169:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Risotto smaksatt med lagrad parmesan, vitt vin och färska örter serveras med savoykålsknyte fyllt med sötstark ratatouille på körsbärstomat, bakade sommarprimörer, grillad grön sparris, friterad ostronskivling, syrlig ramslökskräm och blandad krasse

275:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 595:- / 145:- gl

 

Värdshusets biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

295:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

245:-

Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling 235:-

Med räkor 255:-

Vinrekommendation: Manon Rosé Provence (Frankrike) 545:- / 129:- gl

 

Bohuslänska blåmusslor

Kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med aioli, citron och pommes frites

245:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz Burg, Riesling Alsace 595:- / 145:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 625:- / 150:gl

 

Desserter

 

Flädersemifreddo

toppad med jordgubbsfudge serveras med jordgubbspannacotta smaksatt med mynta, sorbet smaksatt med citronverbena, krossade maränger, mandelflarn och färska jordgubbar

135:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 85:-/5 cl

 

Mjölkchokladbavaroise

Glaserad med mörk valhronachokladfudge serveras på nötbotten med apelsinglass, rostad vit choklad, färska hallon och chokladspiral

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré, Rivesaltes (Frankrike) 95:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med smultronsorbet, smultronmacarone och färska sommarbär

135:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike) 95:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från 11:30

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se