Á la carte

Förrätter

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

225:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:- / 145:- gl

 

Havstrilogi

Löjrom från Kalix serveras på smörstekt brioche med klassiska tillbehör

Friterad kungskrabba serveras med hjärtsallad samt salsa på tomat, chili, mango och yozu

Teriyakimarinerad tonfisk serveras med sjögrässallad, picklad ingefära och gurka samt lime och soyakräm

275:-

Vinrekommendation: Tim Adams, Semillion, Clare Valley (Australien) 595:- / 145 gl

 

Friterad vårrulle

Fylld med soyastekta grönsaker och röda linser serveras med salsa på tomat, chili och yozu samt avocadoterrine och syrlig korianderdipp

195:-

Vinrekommendation: Conu Sur, Viogner (Chile) 485:- / 120 gl

 

Huvudrätter

Hälleflundra

Vitvinspocherad hälleflundra serveras med citronsmörsås med champagne och löjrom, bakade rotfrukter, smörpocherad hummer, surdegscrumble med citron, örter och bacon samt potatis- och sellerikräm

395:-

Vinrekommendation: Springfield wild yeast, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Torskrygg

Rimmad och bakad torskrygg serveras med forellrom, savoykål fylld med havskräfta, brässerad rosékål, pocherad broccolisparris samt smörad kräftbuljong och krispig lök

355:-

Vinrekommendation: Boschendal, Chardonnay, Elgin (Sydafrika) 675:- / 160:- gl

 

Hjortfilé

Serveras med smörad viltsky, Karl Johan svampkroketter, puré på rostad jordärtskocka, smörstekta kantareller,
färska björnbär och friterad grönkål

355:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 725:- / 169:- gl

 

Värdshusets biff rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

295:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Karl johan svampkroketter, bakade rotfrukter, vitlökstekt höstsvamp, len morotspuré, friterad grönkål, körvelkräm,
färska björnbär samt blandad skottsallad med picklad pärllök

295:-

Vinrekommendation: Wente Chardonnay, Livermore Valley (USA) 545:- / 129:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, räkor samt prästostcreme

235:-

Vinrekommendation: Nederburg, Riesling (Sydafrika) 545:- / 129:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

235:-

Vinrekommendation: Chablis Saint Martin (Frankrike) 595:- / 145:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-

Med handskalade räkor 235:-

Vinrekommendation: Pavillion Rosé (Sydafrika) 450:- / 110:- gl

 

Desserter

 

Chokladbavaroise

med blåbärscurd, blåbärsglass, salta mandlar, rostad vit choklad och färska blåbär

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré Rivesaltes (Frankrike) 75:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med blodapelsinsorbet, apelsin macarones samt citrussallad med färsk mynta

135:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, sauternes (Frankrike) 95:-/5cl

Öppettider

Måndag - Tisdag:

Öppet för lunch 11:30-14:30 och på kvällen har vi stängt.

Onsdag - Fredag:

Öppet för lunch 11:30-14:30 och öppet på kvällen från kl.17:00

Lördag - Söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från kl.12.00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se