Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00

Förrätter


 

Hummerbisque

Konjaksdoftande hummerbisque serveras med tartar på nykokt hummer och havskräfta, gruyèretoast, shisokrasse och krispig fänkålscrudité

265:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling Alsace (Frankrike) 645:- / 155:- gl

 

Fröjalax

Kryddsotad fröjalax serveras med laxrom, tempurafriterade grönsaker, sötstark soyavinaigrette med melon, gurka, chili och lime, hyvlad champinjon och rädisa samt kryddkrasse och krispig lotusrot

245:-

Vinrekommendation: Martin Codax, Albariño, Rias Baixas (Spanien) 595:- / 145:- gl

 

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 695:- / 160:- gl

 

Huvudrätter

 

Halstrad torskrygg

serveras med citronsmörsås med löjrom, potatis- och persiljerotkrokett smaksatt med gruyère och citron, smörstekt pilgrimsmussla, gremoulatabakad selleri samt sallad på dill och ängsyra

425:-

Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 695:- / 160:- gl

 

Örtstekt oxfilétournedos

Serveras med sherry- och calvadossky, potatiskrutong smaksatt med timjan och citron, tryffelstuvad blandad svamp med spenat och färska örter, palsternackapuré och päronchtney

425:-

Vinrekommendation: Chateau Fourcas, Listrac, Bordeaux (Frankrike) 775:- / 170:-gl

 

Vegetarisk varmrätt

Krämig rostad bulgur smaksatt med grönkålspesto serveras med italiensk tryffelost med vitlökstekt blandad höstsvamp, calvadosäpple, tomatviarge samt örtsallad och krispig svartkål

295:-

Vinrekommendation: The Anchorman, Chenin Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

245:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 595:-/145:-

 

Värdshusets biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

325:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 595:- / 145:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 245:-

Med handskalade räkor 255:-

Vinrekommendation: Letiz Ein, zwei, dry rosé, Pinot Noir (Tyskland) 545:- / 130:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 695:- / 160:gl

 

Desserter

 

Saltbrownie

Med rostade hasselnötter och hasselnötfudge serveras med citron- och vaniljkokt päron, päroncurd samt hemgjord vaniljglass

145:-

Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med mini blåbärmacarones, blåbärsglass samt vaniljkokta blåbär

145:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl

 

Friterad camembert

Serveras med friterad persilja, hjortronsylt och hemlagad vaniljglass

145:-

Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från 11:30

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se