Á la carte

Förrätter

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

225:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:- / 145:- gl

 

Friterad havskräfta och halstrad Fröjalax

Serveras med en kräm på ostronört, persilja och citron, svarvad gulbeta, picklad gurka, citron- och dillcrumble, grön olja samt örtsallad

235:-

Vinrekommendation: Sancerre Terres Blanches, Loire (Frankrike) 725:- / 160:- gl

 

Huvudrätter

Grillad hälleflundra

Serveras med råstekt hummer, mandelpotatis- och selleripuré, bakad selleri, gravad äggula, hummer- och krondills beurre blanc, sotad lök och blandade skott

395:-

Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Örtstekt oxfilé

serveras med smörad viltsky med örter och sherry, potatiskroketter smaksatta med parmesan, timjan och citron, len palsternackapuré samt bakade höstprimörer

365:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 795:- / 169:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst samt prästostcreme och vårt hembakade bröd

235:-

Vinrekommendation: Nederburg, Riesling (Sydafrika) 545:- / 145:- gl

 

Värdshusets biff rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

285:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Savoykålsknyte fylld med ratatouille på körsbärstomat serveras med pärlcouscous frästa med färska örter, citron och chili, ramslöksemulsion, bakade primörer, riven tryffel samt blandad skottsallad med friterad lök

295:-

Vinrekommendation: Tamellini, Garganega, Soave (Italien) 545:- / 129:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-

Med handskalade räkor 235:-

Vinrekommendation: Pavillion Rosé (Sydafrika) 450:- / 110:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

235:-

Vinrekommendation: Chablis Domaine des Malandes (Frankrike) 625:- / 150:- gl

 

Desserter

 
 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med trilogi på hjortron; vaniljkokta, macarones och sorbet

135:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike) 95:-/6cl

Valhrona chokladmousse

Serveras på nötbotten med halloncoulis, färska hallon samt karamellglass, flingsalt och krasse

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré Rivesaltes (Frankrike) 85:-/5 cl

Öppettider

Måndag - Fredag:

Öppet för lunch 11:30-14:30 och öppet på kvällen från kl.17:00

Lördag - Söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från kl.12.00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se