Á la carte

Förrätter

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

225:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:- / 145:- gl

 

Friterad pilgrimsmussla och sotad Fröjalax

Serveras med salsa på plommontomat, chili, lime, avokado och mango, forellrom, korianderdipp och soyaemulsion

235:-

Vinrekommendation: Chablis Domaine Des Malandes (Frankrike) 625:- / 150:- gl

 

Kalixlöjrom

Serveras med nystekt råraka, smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot ( Frankrike) 750:- / 170:- gl

 

Oxfilétartar

Råbiff på oxfilé serveras med äggula 63 grader, rödbetor, schalottenlök, kaprisbär, fransk senap, smörgåskrasse och rädisa

235:-

Vinrekommendation: Conu Sur, Viogner (Chile) 485:- / 120 gl

 

Vit- och grön sparris

Citronbakad vit- och grön sparris serveras med hollandaisesås, krispig örtsallad med friterad lök, primörmorötter samt hyvlad sommartryffel

195:-

Vinrekommendation: Dog Point, Sauvignon Blanc ( Nya Zeeland) 595:- / 145:- gl

 

Huvudrätter

Hälleflundra

Vitvinspocherad hälleflundra serveras med friterad hummerkrokett med västerbottenost och färska örter, bakade sommarprimörer, palsternackapuré med citron och körvel, färskriven sommartryffel och smörad skaldjursbuljong

395:-

Vinrekommendation: Calera, Chardonnay, Central Coast (USA) 775:- / 175:- gl

 

Torskrygg

Halstrad torskrygg serveras med ramslökpotatis, citronbakad vit- och grön sparris, löjroms beurre blanc med färska örter samt hyvlad fänkål med dill och amarant

355:-

Vinrekommendation: Boschendal, Chardonnay, Elgin (Sydafrika) 675:- / 160:- gl

 

Tonfisk

Grillad gulfenad tonfisk serveras med soyastekta grönsaker, sallad på sjögräs, örter och picklad ingefära, rostade sesamfrön och yozodipp

325:-

Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Oxfilé

Örtstekt oxfilé serveras med smörad örtsky, persiljerotkräm, potatiskroketter smaksatta med ramslök och basilika, grillad grön sparris, citronbakade sommarprimörer, tryffel- och parmesankräm samt rädisskott

365:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 725:- / 169:- gl

 

Entrecôte

Grillad svensk entrecôte 250 gr serveras med friterad färskpotatis vänd i örter och parmesan, sallad på vikentomater, picklad lök, mango, avocado samt pinjenötter, chipotlebearnaise och rödvinssky

345:-

Vinrekommendation: Tatone Montepulciano d’Abruzzo 575:- / 139:- gl

 

Helstekt rödspätta

Serveras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis samt örtsallad

295:-

Vinrekommendation: Wente, Chardonnay, Livermore ( USA ) 545:- / 129:- gl

 

Värdshusets biff rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

295:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Savoykålsknyte fylld med ratatouille på körsbärstomat serveras med pärl couscous frästa med färska örter, citron och chili, ramslöksemulsion, bakade sommarprimörer, riven sommartryffel samt blandad skottsallad med friterad lök

295:-

Vinrekommendation: Tamellini, Garganega, Soave (Italien) 545:- / 129:- gl

 

Crispy chicken sandwich

Friterad kyckling serveras på grillat hembakt bröd med sötstark mangokräm, krispiga grönsaker, avokadodipp och pommes frites

235:-

Vinrekommendation: Pavillion Rosé (Sydafrika) 450:- / 110:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, räkor samt prästostcreme

235:-

Vinrekommendation: Nederburg, Riesling (Sydafrika) 545:- / 129:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

235:-

Vinrekommendation: Chablis Domaine des Malandes (Frankrike) 595:- / 145:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 215:-

Med handskalade räkor 235:-

Vinrekommendation: Pavillion Rosé (Sydafrika) 450:- / 110:- gl

 

Desserter

 

Flädersemifreddo

Serveras med färska jordgubbar, jordgubbspannacotta, sorbet på citronverbena och rostad vitchoklad

135:-

Vinrekommendation: Muscat Beaumes deVenise (Frankrike) 75:-/5 cl

 

Valhrona chokladmousse

Serveras på nötbotten med halloncoulis, färska hallon samt karamellglass, flingsalt och krasse

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré Rivesaltes (Frankrike) 75:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med färska sommarbär, smultron macarone och smultronsorbet

135:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, sauternes (Frankrike) 95:-/5cl

Öppettider

Måndag - Fredag:

Öppet för lunch 11:30-14:30 och öppet på kvällen från kl.17:00

Lördag - Söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från kl.12.00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se