Á la carte – Vardagar från 16.00 & helger från 12.00

Förrätter

Ostron

(Fines de Claire) Serveras med klassiska tillbehör

3 st 135:- 6 st 225:-

 

Fröjalax

Kryddsotad fröjalax serveras med laxrom, tempurafriterade grönsaker, sötstark soyavinaigrette med melon, gurka, chili och lime, hyvlad champinjon och rädisa samt kryddkrasse och krispig lotusrot
( Går att få vegetarisk med läckra dumplings fyllda med grönsaker )

245:-

Vinrekommendation: Martin Codax, Albariño, Rias Baixas (Spanien) 595:- / 145:- gl

 

Hummerbisque

Konjaksdoftande hummerbisque serveras med tartar på nykokt hummer och havskräfta, gruyèretoast, shisokrasse och krispig fänkålscrudité

265:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling Alsace (Frankrike) 645:- / 155:- gl

 

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 695:- / 160:- gl

 

Huvudrätter

Hälleflundra

Vitvinpocherad hälleflundra serveras med havskräftrisotto med karl johansvamp smaksatt med vitt vin, färska örter och kryddost från Boxholm, havskräftmousseline bakad i savoykål samt majonnäs smaksatt med dill och akvavit

395:-

Vinrekommendation: Sancerre Terres Blanches, Loire (Frankrike) 725:- / 160:- gl

 

Piggvar

Västerbottenostgratinerad piggvarsfilé serveras med smörstekt blandad höstsvamp med persilja och gräslök, duchessepotatis samt piggvarsås med forellrom smaksatt med krondill och äpple

425:-

Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 695:- / 160:- gl

 

Oxfilé

Örtstekt oxfilé tournedos serveras med potatiskrutong smaksatt med timjan och citron, gräddkokta kantareller med bondbönor persilja och gräslök, palsternackapuré och päronchutney

425:-

Vinrekommendation: Chateau Fourcas, Listrac, Bordeaux (Frankrike) 775:- / 170:-gl

 

Hjortracks

Örtstekt hjortracks serveras med tryffelstuvad höstkål med knaperstekt sidfläsk och syrligt äpple, friterad svartkål, mustig viltsky med körsbär samt konfiterade grönsaker

395:-

Vinrekommendation: Trapiche Terroir, Malbec, Mendoza, (Argentina) 795:- / 175:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Krämig rostad bulgur smaksatt med grönkålspesto serveras med italiensk tryffelost med vitlökstekt blandad höstsvamp, calvadosäpple, tomatviarge samt örtsallad och krispig svartkål

295:-

Vinrekommendation: The Anchorman, Chenin Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Värdshusets biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

325:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

265:-

Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 695:- / 160:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 235:-

Med räkor 255:-

Vinrekommendation: Ein, zwei, dry rosé, Pinot Noir (Österrike) 545:- / 130:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 695:- / 160:gl

 

Desserter

 

Variation på persika

Smör och sockerstekt persika serveras med saftig Madeleinekaka, vaniljkräm, persikasorbet, havrecrunch, italiensk maräng och citronverbena

145:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl

 

Saltbrownie

Med rostade hasselnötter och hasselnötfudge serveras med citron- och vaniljkokt päron, päroncurd samt hemgjord vaniljglass

145:-

Vinrekommendation: Vallado 10 Year Old Tawny Port (Portugal) 95:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med mini blåbärs cupcake, blåbärsglass samt vaniljkokta blåbär

145:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 95:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från 11:30

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se