Á la carte

Förrätter

Havskräftbisque

Skummig havskräftbisque smaksatt med tomat och vitt vin serveras med halstrad burfångad havskräfta från Bohuslän, svartrotpuré, ravioli fylld med Karl Johansvampkräm samt örtcrumble

235:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 495:- / 120:- gl

 

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

225:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:- / 145:- gl

Vegetarisk förrätt

Vårrulle fylld med svensk getost serveras med variation på svenska betor, inkokta päron, basilikakräm, saltrostade nötter och skottsallad

195:-

Vinrekommendation: The Pledge, Sauvignon Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Huvudrätter

Torskrygg

Smörbakad skreirygg serveras med rökt forellrom, äggulekräm, grillade morötter, grön sandefjordsås, friterad sparrispotatis vänd i dill och gräslök samt sallad på dill, ängssyra och pepparrot

355:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Louis Moreau (Frankrike) 795:- / 169:- gl

 

Oxfilé

Örtstekt oxfilé serveras med konjakssky med björnbär och torkade örter, potatiskroketter smaksatta med salladslök och grottlagrad cheddar, vitlöksstekt brysselkål och kastanjesvamp, sötpotatispuré, friterad svartkål samt konfiterad lök

365:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 795:- / 169:- gl

 

Värdshusets biff rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

295:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Bohuslänska blåmusslor

Kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron och pommes frites

235:-

Vinrekommendation: Dog Point, Sauvignon Blanc, (Nya Zeeland) 595:- / 145:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Gräddkokt bulgur smaksatt med rostad paprika och parmesan serveras med linssallad, friterad avokado, persiljestekta borlottibönor, grillade morötter och bakade lökar samt örtsallad med krispig svartkål

295:-

Vinrekommendation: The Pledge, Sauvignon Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst samt prästostcreme

235:-

Vinrekommendation: Nederburg, Riesling (Sydafrika) 545:- / 145:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

235:-

Vinrekommendation: Chablis Domaine des Malandes (Frankrike) 625:- / 150:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 215:-

Med handskalade räkor 235:-

Vinrekommendation: Pavillion Rosé (Sydafrika) 450:- / 110:- gl

 

Desserter

 

Valhrona chokladbakelse

Smaksatt med kaffe och vanilj serveras med hallonglass, färska hallon, halloncoulis och chokladspiral

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré Rivesaltes (Frankrike) 95:-/5 cl

 

Citron- och yoghurtpannacotta

Serveras med mangosorbet, inkokt ananas och kiwitartar

135:-

Vinrekommendation: Beaumes De Venise, Muscat (Frankrike) 85:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med blodapelsinsorbet, macarone smaksatt med apelsin samt citrussallad med passionsfrukt och mynta

135:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 85:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet för lunch 11:30–14:30
Kvällsöppet från 17:00

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se