Á la carte
Förrätter
Kalixlöjrom
Serveras med smörstekt hembakad brioche, smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
295:-
Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 795:- / 169:- gl
Skagen
Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad
245:-
Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 625:- / 150:- gl
Sashimi på oxfilé
Sashimi på oxfilé marinerad i teriyakisås serveras med crispy rice smaksatt med chili, ingefära, salladslök och koriander samt sötstarka rättiksnudlar och mangosås
275:-
Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir (USA) 545:- / 129:- gl
Huvudrätter
Skreirygg
Skreirygg bakad med västerbottenost och pepparrot serveras med hummer- och kräfttartar, gravad äggula, sandefjordsås, friterad rattepotatis vänd i hummersalt och färska örter samt syltade vikentomater
375:-
Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl
Oxfilé
Örtstekt oxfilé tournedos serveras med mustig pepparsås smaksatt med bourbon, värdshusets hemgjorda pommes frites, grillad rosésallad med silverlök, sotad citron och svarvad beta samt kräm på lagrad cheddar och sriracha
375:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel (USA) 795:- / 169:- gl
Torskrygg
Smörstekt torskrygg serveras med handskalade räkor, brynt smör, färskriven pepparrot och dillkokt potatis
295:-
Vinrekommendation: Boschendal, Chardonnay, Elgin (Sydafrika) 695:- / 160:- gl
Värdshusets biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
295:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl
Vegetarisk varmrätt
Linguini ”bloody mary” serveras med friterad halloumi, riven tryffelpecorino, ört- och färskostfyllda rostade minipaprikor, syltade vikentomater samt sallad på rosésallad och tunt skivad silverlök samt sotad citron
275:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 595:- / 145:- gl
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst samt prästostcreme
245:-
Vinrekommendation: The Pledge, Sauvignon Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad
245:-
Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 625:- / 150:gl
Caesar sallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med kyckling 235:-
Med räkor 255:-
Vinrekommendation: Manon Rosé Provence (Frankrike) 545:- / 129:- gl
Desserter
Variaton på blåbär
Blåbärstarte med crème anglaise, vit chokladglass, blåbärsmousse, kanderade pecannötter och citronmeliss
135:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 85:-/5 cl
Saltbrownie
Saltbrownie med macadamianötter och mörk chokladfudge serveras med hallonsorbet, citronmaräng, färska hallon och chokladspiral
135:-
Vinrekommendation: Cazes Ambré, Rivesaltes (Frankrike) 95:-/5 cl
Crême brulè
Med smak av tahitivanilj serveras med blodapelsinsorbet,
choklad- och apelsinmacarone samt inkokta citrusfrukter
135:-
Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike) 95:-/5 cl