Á la carte

Förrätter

Kalixlöjrom

Serveras med smörstekt hembakad brioche, smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 795:- / 169:- gl

 

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 625:- / 150:- gl

 

Havstrilogi

Lobster roll serveras på hembakt bröd, Löjrom serveras på nyfriterad langos med klassiska tillbehör, Sotad tonfisk serveras i hjärtsalladblad med mango, avokado och salladslök samt soyadipp

275:-

Vinrekommendation: Sancerre Terres Blanches, Loire (Frankrike) 725:- / 160:- gl

 

Tempura och dumplings

Ångade dumplings fyllda med sötstarka grönsaker och tempurafriterade grönsaker serveras med ceviche på mango, avokado, tomat och gurka samt yusodipp

225:-

Vinrekommendation: Martin Codax. Albariño Rias Baixas (Spanien) 595:- / 145:- gl

 

Huvudrätter

Bergtunga

Vitvinspocherad bergtungafilé fylld med örter, citron och färskost serveras med friterad pilgrimsmussla, smörstekta kantareller, bakade höstprimörer, buljong på havskräfta och krondill samt potatispuré smaksatt med tryffel

375:-

Vinrekommendation: Springfield Estate, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Oxfilé

Grillad oxfilé serveras med tryffeldoftande rotfruktskroketter, bakad selleri, sotad morot, pumpapuré, calvadossky samt sallad på blandad krasse

375:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 595:- / 145:- gl

 

Hjortfilé

Örtstekt hjortfilé serveras med gräddkokt höstsvamp, friterad kalvbräss, örtrostad potatis fylld med höstkål, äpple, bacon och gruyère samt krispig lök och tranbär

365:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 795:- / 169:-gl

 

Helstekt rödspätta

Serveras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis samt örtsallad

295:-

Vinrekommendation: Wente, Chardonnay, Livermore (USA) 545:- / 129:- gl

 

Värdshusets biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

295:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Grillad ratatouille med salsa verde och ricottaost serveras med savoykål fylld med blandade linser, höstsvamp och spenat, sotad pumpapuré och tryffeldoftande rotfruktskroketter samt bakad lök, höst primörer och emulsion på citron och libbsticka

295:-

Vinrekommendation: The Pledge, Sauvignon Blanc (Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Bohuslänska blåmusslor

Kokta med vitt vin, citron, timjan och grädde serveras med gratinerat vitlöksbröd, aioli, citron och pommes frites

245:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:- / 145:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst samt prästostcreme

245:-

Vinrekommendation: The Pledge, Sauvignon Blanc ( Sydafrika) 595:- / 145:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

245:-

Vinrekommendation: Chablis Louis Moreau (Frankrike) 625:- / 150:gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 235:-

Med handskalade räkor 255:-

Vinrekommendation: Manon Rosé Provence (Frankrike) 545:- / 129:- gl

 

Desserter

 

Vaniljsemifreddo

Vaniljsemifreddo smaksatt med kanderade hasselnötter och nutella serveras med färska björnbär, björnbärsorbet, chokladspiral och krossade nötter

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré Rivesaltes (Frankrike) 95:-/5 cl

 

Nyponsoppa

Hemlagad varm nyponsoppa serveras med smörstekt mandelkaka, krossade mandeldrömmar samt karamelliserad Tahiti vaniljglass

135:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 85:-/5 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med kompott på svenskt höstäpple, granny smith sorbet och äpplemacaron

135:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes ( Frankrike ) 95:-/5 cl

Öppettider

Måndag – fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från 11:30

Lördag – söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se