Á la carte

Förrätter

Skagen

Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

215:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:- / 145:- gl

 

Hummerbisque

Konjaksdoftande hummerbisque serveras med friterade pilgrimsmusslor, potatiskrutong, len morotspuré och blandad krasse

245:-

Vinrekommendation: Leitz Berg Roseneck, Riesling Rheingau (Tyskland) 675:- 165 gl

 

Huvudrätter

Hälleflundra

Vitvinspocherad hälleflundra serveras med citronsmörsås med champagne och löjrom, bakade rotfrukter, råstekt hummer, surdegscrumble med citron, örter och bacon samt potatis- och sellerikräm

395:-

Vinrekommendation: Springfield wild yeast, Chardonnay (Sydafrika) 625:- / 150:- gl

 

Hjortfilé

Serveras med smörad viltsky, Karl Johan svampkroketter, puré på rostad jordärtskocka, smörstekta kantareller,
färska björnbär och friterad grönkål

355:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 695:- / 165:-gl

 

Värdshusets biff rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

265:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:- / 139:-gl

 

Vegetarisk varmrätt

Karl johan svampkroketter, bakade rotfrukter, vitlökstekt höstsvamp, len morotspuré, friterad grönkål, körvelkräm,
färska björnbär samt blandad skottsallad med syrad pärllök

295:-

Vinrekommendation: Wente Chardonnay, Livermore Valley (USA) 545- / 129:-gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, räkor samt prästostcreme

235:-

Vinrekommendation: Nederburg, Riesling (Sydafrika) 485:- / 120:-gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

235:-

Vinrekommendation: Chablis Saint Martin (Frankrike) 595:- / 145:-gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-

Med handskalade räkor 235:-

Vinrekommendation: Pavillion Rosé (Sydafrika) 395:-

 

Desserter

 

Chokladbavaroise

med blåbärscurd, blåbärsglass, salta mandlar, rostad vit choklad och färska blåbär

135:-

Vinrekommendation: Cazes Ambré Rivesaltes (Frankrike) 75:-/6 cl

 

Crême brulè

Med smak av tahitivanilj serveras med trilogi på hjortron; sorbet, macarones och vaniljkokta hjortron

135:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, sauternes (Frankrike) 95:-/6cl

Öppettider

Måndag - Fredag:

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30

Lördag - Söndag:

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se