Meny - Kvällar & Helger

Förrätter

Friterad kungskrabba och kryddsotad fröjalaxServeras i hjärtsallad fylld med salsa på körsbärstomat, mango, lime, gurka och chili samt soyaemulsion, sjögräs, krassesallad och rostade sesamfrön

Vinrekommendation: Clos De Nouys, Chenin blanc, Vouvray (Frankrike) 575:-
225:-  
Skagen Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

Vinrekommendation: Chartron et Trébuchet, Chablis (Frankrike) 595:-
215:-  
Ljummen sallad på vit och grön sparrisServeras med limehollandaise, friterad avokado, rostade pumpafrön, sommartryffel och hyvlad pecorino

Vinrekommendation: Sancerre Fontaine-Audon, Loire (Frankrike) 695:-
195:-  
OxfilétartarServeras med hyvlade sommarprimörer, picklade senapsfrön, äggulekräm och jordärtskockachips

Vinrekommendation: Bridlewood, Pinot Noir, Monterey (USA) 485:-
215:-  

Varmrätter

Hälleflundra Vitvinspocherad hälleflundra serveras med löjrom beurre blanc, citronbakad vit sparris, mandelpotatiskrokett smaksatt med ramslök och västerbottenost samt örtsallad med kungskrabba, pepparrot och rädisor

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Louís Moreau (Frankrike) 695:-
365:-  
Torskrygg Smörstekt torskrygg serveras med friterad pilgrimsmussla, bouillabaissesås, sotad babyfänkål, minimorötter, smörkokta sommarbetor samt färskpotatisecrassé

Vinrekommendation: Springfield wild yeast, chardonnay (Sydafrika) 625:-
345:-  
KalvfiléGrillad kalvfilé, örtbakad högrev och friterad bräss serveras med potatisterrine smaksatt med lagrad prästost, timjan och citron, bakade sommarprimörer samt kalvvelouté smaksatt med färska örter

Vinrekommendation: Filippo Broccardo Langhe Nebbiolo (Italien) 595:-
345:-  
EntrecôteGrillad entrecôte serveras med bearnaisesås och örtsky, friterad potatis vänd i örter, sallad på vikentomater, mango, avokado och picklad lök samt saltrostade pinjenötter och hyvlad parmesan

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 695:-
335:-  
Värdshusets Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:-
275:-  
Helstekt rödspättaServeras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis samt örtsallad

Vinrekommendation:
Jean Leyon, Chardonnay, Penedés (Spanien) 595:-
275:-  
Fisk- och skaldjurssoppaServeras med dagens fiskfångst, räkor och prästostcreme

Vinrekommendation:
Nederburg, Riesling (Sydafrika) 485:-
235:-  
RäkfrossaHandskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Chartron et Trébuchet, Chablis (Frankrike) 595:-
235:-  
Moules FritesBohuslänska blåmusslor kokta i en krämig timjan- och musselsås serveras med ört- och vitlökstoast på surdegsbröd samt pommes frites

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:-
225:-  
Vegetarisk varmrättLjummen asiatisk sallad med mango, pak choi, gurka, lime och chili serveras med grillad tofu, friterad vårrulle samt sallad på sjögräs, ingefära, svarvad rättika och krasse samt soyaemulsion och rostade sesamfrön

Vinrekommendation:
Cono Sur, Viogner (Chile) 465:-
255:-  
Caesar salladRomansallad blandad med vår hemlagade caesardressing hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-

Med handskalade räkor 235:-


Vinrekommendation: Pavillion Rosé (Sydafrika) 420:-
   

Desserter

Crême brulée Med smak av tahitivanilj serveras med färska sommarbär, smultronmacarones och smultronsorbet

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest 75:-/6 cl
135:-  
SaltbrownieMed rostade macadamianötter och mörk chokladfudge serveras med hallonglass, halloncoulis och färska hallon

Vinrekommendation: Dow’s Late Bottled Vintage Port 75:-/6cl
135:-  
JordgubbsemifreddoServeras med vaniljkokta rabarber, flädersorbet, vit chokladmousse, färska jordgubbar och rostad vit choklad

Vinrekommendation: Muscat Beaumes-De-Venise 75:-/6cl
135:-  
Pannacottasmaksatt med citron, vanilj och yoghurt serveras med krusbär- och ingefärskompott, pistageglass, rostade nötter och pariservåffla

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes 95:-/6 cl
135:-  

Bordsbokning

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna!

 

Öppettider:

Måndag - Fredag
Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30
Lördag - Söndag
Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Tel: 031-29 20 60
info@langedragvardshus.se