Jul à la carte

Förrätter

Toast skagenServeras på smörstekt surdegsbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dilvinaigrette och krispig örtsallad

Vinrekommendation:
Springfield wild yeast, Chardonnay (Sydafrika) 575:-
205:-  
HummerbisqueKrämig hummerbisque serveras med hemlagad skaldjurscanneloni, friterad purjolök samt dill och persilja

Vinrekommendation:
Estancia, Chardonnay Monterey County (USA) 535:-
225:-  
Kalixlöjrom med hembakt brioche serveras med smetana, persiljerotskräm, rödlök, citron och honungsbakat höstäpple

Vinrekommendation:
Penfolds Bin 51, Riesling (Australien) 645:-
265:-  

Varmrätter

Bakad torskryggServeras med hummerkräm toppad med löjrom, kräftviarge, ragu på trattkantareller, bondbönor och blandade skott, bacon chips, rostad blomkålspuré och dillslungad potatis

Vinrekommendation:
Calera, Chardonnay (USA) 695:-
335:-  
Örtstekt OxfiléServeras med gräddkokt savoykål med knaperstekt rökt sidfläsk, lingon- och madeirasås, pommes Anna smaksatt med anklever och timjan samt bakade Vikentomater

Vinrekommendation:
Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 675:-
335:-  
Värdshusets Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Ajan Barbera D’Asti, Piemonte ( Italien ) 575:-
265:-  
Vegetarisk varmrätt Savoykål fylld med rostad paprika och färskost, råstekt svartrot med smörstekta kantareller och spenat, potatiskroketter med karl johan svamp och västerbottenost samt bakat höstäpple

Vinrekommendation:
Pomino Bianco, Chardonnay/Pinot Bianco (Italien) 525:-
225:-  
Fisk- och skaldjurssoppaServeras med dagens fiskfångst samt prästostcreme och vårt hembakade bröd

Vinrekommendation:
Soellner Fumberg, Grüner Veltliner, Österrike 585:-
215:-  
RäkfrossaHandskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Mount Nelson, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 465:-
215:-  

Desserter

Apelsinsufflé Serveras med karamelliserad mjölkchokladmousse, mörk valhrona chokladglass samt citrusallad och blodapelsinsorbet

Vinrekommendation:
Nederburg Noble Late Harvest 69:-/6 cl
125:-  
Crême brulé serveras med hemlagad hallonsorbet, myltade skogsbär och havrecrumble

Vinrekommendation:
Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6cl
125:-  

BORDSBOKNING

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna! 

 

alacarte03.jpg alacarte07_hummerbisque.jpg alacarte02.jpg alacarte01.jpg alacarte04_marulkskinder.jpg alacarte06_piggvar.jpg alacarte05_hjortfile.jpg dessert2014-01.jpg dessert2014-02.jpg dessert2014-03.jpg dessert2014-04.jpg

Öppettider

 Måndag - Fredag

  Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30

 

Lördag - Söndag

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

 

 

23/12 - 25/12 har vi stängt.
 
26/12 -30/12 öppet alla dagar och kvällar från kl.12.00 
 
Nyårsafton och Nyårsdagen har vi stängt och öppnar igen 2/1 kl.11.30.
Långedrag Värdshus | Talattagatan 24 | Tel: 031-29 20 60 | 426 76 Västra Frölunda | info@langedragvardshus.se