Á la carte 

Förrätter

Tartar på oxfilé Serveras med jordärtskockachips, äggulekräm, picklade senapsfrön
samt primörsallad med vårlök och rädisa

Vinrekommendation: Bridlewood, Pinot Noir, Monterey (USA) 475:-
215:-  
Skagen Serveras på rågbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dilvinaigrette och krispig örtsallad

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling, Alsace (Frankrike) 595:-
215:-  
Värdshusets Silltallrik Våra heminlagda sillar serveras med eget fröknäcke, västerbottenost, finhackad rödlök och gräslök samt färskpotatis

250:- med 5cl ”knapp”
175:-  
Kalixlöjrom Serveras med smörstekt brioche, syrad grädde, rödlök, gräslök och citron

Vinrekommendation: Penfolds Bin 51, Riesling (Australien) 695:-
275:-  
SparrisSmörbakad vit- och grön sparris serveras med tryffelhollandaise, hyvlad parmesan, friterad surdeg samt syrad skottsallad

Vinrekommendation: Springfield wild yeast, Chardonnay (Sydafrika) 595:-
195:-  

Varmrätter

Hälleflundra Vitvinspocherad hälleflundra serveras med hummer, friterad kalvbräss, skaldjurskroketter, spetskål sauterad i brynt hummersmör, vitvinsås med körvel och dillsallad med rädisa.

Vinrekommendation: Jean Leon, Chardonnay Penedes (Spanien) 595:-
365:-  
Bergtunga Ugnsbakad bergtungafilé fylld med örter serveras med havskräfta, kräftviarge, citronkokt vit och grön sparris, färskpotatisecrassé smaksatt med ramslök samt sallad på blandade örter och picklad rödbeta

Vinrekommendation: Cortes De Cima, Alvarinho,viogner,Sauvignon (Portugal) 595:-
345:-  
TonfiskGrillad tonfisk serveras med ljummen asiatisk sallad, soya – och limeemulsion, sjögrässallad med garigari och svarvad morot, rostade sesamfrön och grillad lime

Vinrekommendation: Plan B Riesling ( halvtorrt ) (Australien) 525:-
325:-  
OxfiléÖrtstekt oxfilé serveras med råstekt jordärtskocka med spenat och salladslök, grillad sparris, örtsky, nässelkräm och karamelliserad schalottenlök

Vinrekommendation: Clos De L’Oratier Châteauneuf-Du-Papes ( Frankrike) 850:-
345:-  
Entrecôte Grillad Angus entrecôte serveras med bearnaisesås, friterad färskpotatis samt sallad på vikentomater, lök, mango, hjärtsallad, saltrostade pinjenötter och hyvlad parmesan


Vinrekommendation: Dievole Chianti Classico ( Italien) 695:-
335:-  
Helstekt rödspättaServeras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis samt örtsallad

Vinrekommendation: Jean Leon, Chardonnay Penedes (Spanien) 595:-
285:-  
Värdshusets Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 575:-
265:-  
Prime rib sandwichGrillat mörbakat högrev serveras på hembakt bröd med coleslaw, hyvlad saltgurka, picklad rödlök, chipotledipp och pommes frites


Vinrekommendation: Ravenswood, Zinfandel, Lodi (USA) 495:-
225:-  
Fisk- och skaldjurssoppaServeras med dagens fiskfångst, räkor och prästostcreme

Vinrekommendation:
Nederburg, Riesling (Sydafrika) 475:-
235:-  
Bohuslänska blåmusslor Musslor kokta i en krämig timjan- och musselsås serveras med ört- och vitlökstoast på surdegsbröd samt citron och persilja

Vinrekommendation: Soellner Fumberg, Grüner Veltliner, (Österrike) 595:-
225:-  
RäkfrossaHandskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Kim Crawford, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 545:-
235:-  
Vegetarisk varmrättRåstekt jordärtskocka med spenat och salladslök serveras med grillad sparris, nässelkräm samt sallad på Vikentomater, lök, mango och hjärtsallad, saltrostade pinjenötter och hyvlad parmesan

Vinrekommendation:
Pomino Bianco, Chardonnay/Pinot Bianco (Italien) 525:-
235:-  
Caesar salladRomansallad blandad med vår hemlagade caesardressing hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-

Med grillad tonfisk 235:-

Med handskalade räkor 235:-


Vinrekommendation: Pavillion Rosé (Sydafrika) 395:-
   

Desserter

Crême brulée Med smak av tahitivanilj serveras med smultronsorbet, färska sommarbär och smultronmacarone

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6cl
125:-  
Jordgubbsdessert Mandelkaka med basilika serveras med färska jordgubbar, jordgubbsorbet, jordgubbcoulis och krämig citronmousse

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest 69:-/ 6cl
125:-  
Chokladdessert Mörk chokladparfait med rostad vit choklad serveras med en trilogi på hallon; glass , maräng och pannacotta

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest
69:-/6cl
125:-  
Rabarbertarte Rabarbertarte serveras med citronsorbet, mandelflarn och flädermarinerade rabarber

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes, 89:-/6 cl
125:-  

BORDSBOKNING

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna! 

 

alacarte03.jpg alacarte07_hummerbisque.jpg alacarte02.jpg alacarte01.jpg alacarte04_marulkskinder.jpg alacarte06_piggvar.jpg alacarte05_hjortfile.jpg dessert2014-01.jpg dessert2014-02.jpg dessert2014-03.jpg dessert2014-04.jpg

ÖPPETTIDER:

MÅNDAG - FREDAG

  Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30

 

LÖRDAG - SÖNDAG

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

 

 

Långedrag Värdshus | Talattagatan 24 | Tel: 031-29 20 60 | 426 76 Västra Frölunda | info@langedragvardshus.se