À la carte

Förrätter

SkagenPå handskalade räkor serveras på rågbröd, toppad med picklad rödlök, krispig örtsallad samt dill- och löjromsvinaigrette

Vinrekommendation:
Chablis Louis Robin (Frankrike) 565:-
195:-  
Halstrade pilgrimsmusslorServeras med kalixlöjrom, parmesancreme, saltrostade pistagenötter, syrad pärllök och parmesanflarn

Vinrekommendation:
Gustave Lorentz, Riesling Alsace (Frankrike) 595:-
225:-  
Långedrags hummersalladEn halv hummer serveras på späd örtsalladsbädd, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan samt brynt smör med vitlök. örter och citron samt grillat surdegsbröd

Vinrekommendation:
Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 695:-
265:-  

Varmrätter

Bakad torskryggServeras med löjromssås med dill och gräslök, pankofriterad krabbkaka, schalottenlökscreme och dillglaserad svartrot

Vinrekommendation:
Soellner Fumberg, Grüner Veltliner (Österrike) 560:-
335:-  
BergtungafiléCitron- och örtbakad bergtungafilé serveras med jordärtskockapuré smaksatt med parmesan och fransk vinter- tryffel, ostron- och gräslöksemulsion samt friterad lök

Vinrekommendation:
Bouchard, Chardonnay Bourgogne (Frankrike) 595:-
325:-  
Grillad oxfilétournedosServeras med karamelliserade vårbetor, bakad jordärtskocka, örtrostad oxmärg, emulsion på ramslök och spenat, saltbakat fikon samt pepparsås smaksatt med cognac

Vinrekommendation:
Torre Del Falasco, Amarone (Italien) 875:-
325:-  
Rosmarinstekta lammracksServeras med halstrad lammballotine fylld med örter och citron, getostpotatis, krämig örtsås samt honungsstekt majrova

Vinrekommendation:
Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 675:-
315:-  
Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Peter Lehmann, Cabernet Sauvignon (USA) 465:-
265:-  
Bohuslänska blåmusslorMusslor kokta i en krämig timjan- och musselsås serveras med ört- och vitlökstoast på surdegsbröd samt citron och persilja.

Vinrekommendation:
Peter Lehmann, Semillion (Australien) 415:-
215:-  
Värdshusets Hamburgare Hamburgare på högrev och kalvbringa serveras på hembakat hamburgerbröd med sallad, tomat, gurka, picklad och rostad lök, dressing med picklad gurka och chipotle, coleslaw och french fries

Vinrekommendation:
Ravenswood, Zinfandel, Lodi (USA) 495:-
195:-  
RäkfrossaMed handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Mount Nelson, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 465:-
215:-  
Vegetarisk varmrättKaramelliserade vårbetor och bakad jordärtskocka serveras med grillad sparris, sauterade vårprimörer, emulsion på ramslök och spenat samt saltbakat fikon

Vinrekommendation:
Pomino Bianco, Chardonnay/Pinot Bianco (Italien) 525:-
225:-  
Caesar salladRomansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-
eller
Med handskalade räkor 215:-

Vinrekommendation:
Pazo barrantes, Albariño (Spanien) 495:-
185:-  

Desserter

Crème brûléServeras med citron- och vaniljkokta päron, frasigt filodegsknyte med mandelmassa samt päronsorbet

Vinrekommendation:
Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6 cl
125:-  
Rocky Road Vaniljsemifreddo med kanderade pecan- och pistagenöter serveras på en kolaväg av mörk chokladfondant, italiensk maräng samt kaffeskum

Vinrekommendation:
Nederburg Noble Late Harvest 69:-/6 cl
125:-  
DesserttrilogiCitron- och yoghurtpannacotta serveras med apelsingelé, mini cup cake på morotskaka samt hemmagjord morot- och apelsinsorbet

Vinrekommendation:
Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6 cl
125:-  

Meny för de små

Husets köttbullarServeras med mosad potatis, gräddsås samt äkta lingonsylt
65:-  
Fish and chipsFriterad fiskfilé serveras med husets pommes frites samt remouladsås
65:-  
HamburgareServeras i hamburgerbröd med smält ost, dressing, sallad och tomat samt husets pommes frites
65:-  
Husets vaniljglassServeras med chokladsås och bär
65:-  

BORDSBOKNING

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna! 

 

alacarte2012-01.jpg alacarte-02.jpg matbild_7.jpg matbild_6.jpg

Öppettider

 Måndag - Fredag

  Lunch 11.30-14-30
 Kvällsöppet: måndag - fredag från kl. 18.00

 

Lördag - Söndag

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

 

 

23/12 - 25/12 har vi stängt.
 
26/12 -30/12 öppet alla dagar och kvällar från kl.12.00 
 
Nyårsafton och Nyårsdagen har vi stängt och öppnar igen 2/1 kl.11.30.
Långedrag Värdshus | Talattagatan 24 | Tel: 031-29 20 60 | 426 76 Västra Frölunda | info@langedragvardshus.se