À la carte

Förrätter

Toast skagen Serveras på smörstekt surdegsbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dilvinaigrette och krispig örtsallad

Vinrekommendation:
Springfield wild yeast, Chardonnay (Sydafrika) 575:-
205:-  
Hummerbisque Krämig hummerbisque serveras med hemlagad skaldjurscanneloni, friterad purjolök samt dill och persilja

Vinrekommendation:
Estancia, Chardonnay Monterey County (USA) 535:-
225:-  
Kalixlöjrom med hembakt brioche serveras med smetana, persiljerotskräm, rödlök, citron och honungsbakat höstäpple

Vinrekommendation:
Penfolds Bin 51, Riesling (Australien) 645:-
265:-  
KantarellcappucciniServeras med friterat ostknyte med brillat savarin, hemlagad päronchutney samt krispig sallad med stekta kantareller, pinjenötter och sidfläsk

Vinrekommendation:
Gustave Lorentz, Riesling Alsace (Frankrike) 595:-
195:-  

Varmrätter

Marulkskind Serveras med krämig skaldjursrisotto smaksatt med sticklök,
färska örter och parmesan samt hummeremulsion och saltrostade hasselnötter

Vinrekommendation:
Calera, Chardonnay (USA) 695:-
325:-  
Piggvar Ångad piggvarfilé serveras med kräftviarge, smörstekta kantareller och spenat, mandelpotatispuré smaksatt med citron
och pepparrot samt krispigt kycklingskinn

Vinrekommendation:
Soellner Fumberg, Grüner Veltliner, Österrike
345:-  
Oxfilé Rossini Serveras med halstrad anklever, smörstekta krutonger på brioche, italiensk hösttryffel, skogschampinjon, haricots verts, potatispuré samt madeirasås

Vinrekommendation:
Louis Martini, Cabernet Sauvignon, Napa Valley (USA) 645:-
335:-  
Rådjursytterfilé Rosmarinstekt rådjursytterfilé serveras med potatiskroketter med Karl Johansvamp och västerbottensost, krämig kycklingvelouté, råstekta svartrötter och persiljerotskräm

Vinrekommendation:
Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 675:-
345:-  
Värdshusets Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Peter Lehmann, Cabernet Sauvignon (USA) 465:-
265:-  
Helstekt rödspättaServeras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis samt örtsallad.

Vinrekommendation:
Bouchard, bourgogne Chardonnay (Frankrike) 575:-
275:-  
Fisk- och skaldjurssoppaServeras med dagens fiskfångst samt prästostcreme och vårt hembakade bröd

Vinrekommendation:
Singing Sophie, Grüner Veltliner, Österrike 455:-
215:-  
RäkfrossaHandskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Mount Nelson, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 465:-
215:-  
WallenbergareKlassisk wallenbergare på kalvfärs serveras med skogssvamp,
brynt smör, rårörda tranbär och potatispuré

Vinrekommendation:
Ravenswood, Zinfandel, Lodi (USA) 495:-
195:-  
Vegetarisk varmrättSavoykål fylld med rostad paprika och färskost, råstekt svartrot med smörstekta kantareller och spenat, potatiskroketter med karl johan svamp och västerbottenost samt bakat höstäpple

Vinrekommendation:
Pomino Bianco, Chardonnay/Pinot Bianco (Italien) 525:-
225:-  
Caesar salladRomansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-
eller
Med handskalade räkor 215:-

Vinrekommendation:
Pazo barrantes, Albariño (Spanien) 495:-
   

Desserter

Apelsinsufflé Serveras med karamelliserad mjölkchokladmousse, mörk valhrona chokladglass samt citrusallad och blodapelsinsorbet Serveras med smultronsorbet, friterad berlinermunk och färska sommarbär

Vinrekommendation:
Nederburg Noble Late Harvest 69:-/6 cl
125:-  
Värdshusets ostkakaServeras med vanilj- och konjakskokta hjortron, husets vaniljglass och havrecrumble

Vinrekommendation:
Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6cl
125:-  
Savarinkaka Med smak av rom, vanilj och citron serveras med ananascarpaccio och passionsfrukt samt yoghurtglass

Vinrekommendation:
Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6 cl
125:-  
Dagens urval av ostar serveras med hembakat bröd och fikonmarmelad

Vinrekommendation:
DOW’S Late Bottled Vintage Port 69:-/6cl
145:-  

Meny för de små

Husets köttbullarServeras med mosad potatis, gräddsås samt äkta lingonsylt
65:-  
Fish and chipsFriterad fiskfilé serveras med husets pommes frites samt remouladsås
65:-  
HamburgareServeras i hamburgerbröd med smält ost, dressing, sallad och tomat samt husets pommes frites
65:-  
Husets vaniljglassServeras med chokladsås och bär
65:-  

BORDSBOKNING

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna! 

 

forratt002.jpg forratt004.jpg forratt005.jpg 002-mat.jpg 003-mat.jpg varmratt003.jpg varmratt004.jpg mat011.jpg dessert008.jpg dessert010.jpg dessert009.jpg

Öppettider

 Måndag - Fredag

  Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30

 

Lördag - Söndag

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

 

 

23/12 - 25/12 har vi stängt.
 
26/12 -30/12 öppet alla dagar och kvällar från kl.12.00 
 
Nyårsafton och Nyårsdagen har vi stängt och öppnar igen 2/1 kl.11.30.
Långedrag Värdshus | Talattagatan 24 | Tel: 031-29 20 60 | 426 76 Västra Frölunda | info@langedragvardshus.se