À la carte

Förrätter

SkagenHandskalade räkor serveras på rågbröd, toppad med picklad rödlök, krispig örtsallad samt dill- och löjromsvinaigrette

Vinrekommendation:
Chablis Louis Robin (Frankrike) 565:-
195:-  
PilgrimsmusslorPankofriterade pilgrimsmusslor serveras med färsk grön sparris, mango, parmesan och saltrostade pumpakärnor

Vinrekommendation:
Nederburg, Riesling ( Sydafrika ) 445:-
195:-  
Kalixlöjrom Serveras på råraka med klassiska tillbehör som rödlök, gräslök, citron, dill samt smetana

Vinrekommendation:
Gustave Lorentz, Riesling Alsace (Frankrike) 595:-
265:-  
Gratinerade havskräftorÖrt- och vitlöksgratinerade havskräftor serveras med grillat surdegsbröd och citron

Vinrekommendation:
Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 695:-
215:-  

Varmrätter

HälleflundraVitvinspocherad hälleflundrafilé serveras med pankofriterad krabbkaka, ostron, citron, örter samt vitvinssås smaksatt med nässlor

Vinrekommendation:
Soellner Fumberg, Grüner Veltliner (Österrike) 560:-
335:-  
BergtungafiléCitron- och pepparrotsfylld bergtungafilé serveras med ångad vit- och grön sparris, pocherad havskräfta, brynt hummersmör samt mandelpotatispuré.

Vinrekommendation:
Estancia, Chardonnay Monterey County (USA) 535:-
325:-  
Sea BassHelgrillad Sea Bass (havsabborre) fylld med örter och citron. Serveras med citronfrästa primörer, grillad sparris, stekt citron samt yoghurt med lime, vitlök och örter

Vinrekommendation:
Bouchard, Chardonnay Bourgogne (Frankrike) 575:-
295:-  
Grillade oxfilétournedosServeras med karamelliserade vårbetor, bakad jordärtskocka, örtrostad oxmärg, emulsion på ramslök och spenat, saltbakat fikon samt pepparsås smaksatt med cognac

Vinrekommendation:
Marge, Garnacha blend Priorat (Spanien) 695:-
325:-  
Värdshusets Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Peter Lehmann, Cabernet Sauvignon (USA) 465:-
265:-  
Helstekt rödspättaServeras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis samt örtsallad.

Vinrekommendation:
Bouchard, bourgogne Chardonnay (Frankrike) 575:-
275:-  
Fisk- och skaldjurssoppaServeras med dagens fiskfångst samt prästostcreme och vårt hembakade bröd

Vinrekommendation:
Singing Sophie, Grüner Veltliner, Österrike 455:-
215:-  
RäkfrossaHandskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Mount Nelson, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 465:-
215:-  
Bohuslänska blåmusslorMusslor kokta i en krämig timjan- och musselsås serveras med ört- och vitlökstoast på surdegsbröd samt citron och persilja.

Vinrekommendation:
Nederburg, Riesling (Sydafrika) 445:-
215:-  
Pulled Pork SandwichBarbecued pulled pork serveras på anklevertoast toppad med picklad rödlök, sallad, bifftomat samt pommes frites och chilidipp

Vinrekommendation:
Ravenswood, Zinfandel, Lodi (USA) 495:-
195:-  
Vegetarisk varmrättKaramelliserade vårbetor och bakad jordärtskocka serveras med grillad sparris, sauterade vårprimörer, emulsion på ramslök och spenat samt saltbakat fikon

Vinrekommendation:
Pomino Bianco, Chardonnay/Pinot Bianco (Italien) 525:-
225:-  
Caesar salladRomansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-
eller
Med handskalade räkor 215:-

Vinrekommendation:
Pazo barrantes, Albariño (Spanien) 495:-
   

Desserter

Crème brûléServeras med smultronsorbet, friterad berlinermunk och färska sommarbär

Vinrekommendation:
Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6 cl
125:-  
JordgubbstarteletteJordgubbstartelette med mandelkräm, färska jordgubbar samt flädergelé serveras med citron- och olivoljeglass.

Vinrekommendation:
Muscat Beaumes de Venise 69:-/6 cl
125:-  
Vanilj- och citronpannacotta Serveras med rabarberkompott, pariservåffla samt hallonsorbet på havrecrunch

Vinrekommendation:
Nederburg Noble Late Harvest 69:-/6 cl
125:-  
Variation på choklad Chessecake brownie med chokladmousse samt vitchoklad ravioli serveras med mangosorbet, passionsfrukt och färska hallon.

Vinrekommendation:
Nederburg Noble Late Harvest 69:-/6 cl
125:-  

Meny för de små

Husets köttbullarServeras med mosad potatis, gräddsås samt äkta lingonsylt
65:-  
Fish and chipsFriterad fiskfilé serveras med husets pommes frites samt remouladsås
65:-  
HamburgareServeras i hamburgerbröd med smält ost, dressing, sallad och tomat samt husets pommes frites
65:-  
Husets vaniljglassServeras med chokladsås och bär
65:-  

BORDSBOKNING

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna! 

 

forratt002.jpg forratt004.jpg forratt005.jpg 002-mat.jpg 003-mat.jpg varmratt003.jpg varmratt004.jpg mat011.jpg dessert008.jpg dessert010.jpg dessert009.jpg

Öppettider

 Måndag - Fredag

  Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30

 

Lördag - Söndag

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

 

 

23/12 - 25/12 har vi stängt.
 
26/12 -30/12 öppet alla dagar och kvällar från kl.12.00 
 
Nyårsafton och Nyårsdagen har vi stängt och öppnar igen 2/1 kl.11.30.
Långedrag Värdshus | Talattagatan 24 | Tel: 031-29 20 60 | 426 76 Västra Frölunda | info@langedragvardshus.se