Á la carte

Förrätter

Toast skagenServeras på smörstekt surdegsbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

Vinrekommendation:
Springfield wild yeast, Chardonnay (Sydafrika) 575:-
205:-  
Halstrade pilgrimsmusslorServeras med oxsvansconsommé, parmesankräm, serranoflarn och surdegscrisp

Vinrekommendation:
Estancia, Chardonnay Monterey County (USA) 555:-
215:-  
Kalixlöjrom Serveras med dill- och västerbottenblini, smetana, rödlök, gräslök och citron

Vinrekommendation:
Penfolds Bin 51, Riesling (Australien) 645:-
265:-  

Varmrätter

BergtungaPocherad bergtungafilé serveras med halstrad pilgrimsmussla, rotselleripuré, glaserade vinterbetor samt vitvinssås smaksatt med citron och dillsmör

Vinrekommendation:
Soellner Fumberg, Grüner Veltliner (Österrike) 595:-
335:-  
TorskryggHalstrad torskrygg serveras med brynt hummersmör, rostad jordärtskockapuré, ljummen sallad på hummer, kungskrabba och blandade grönsaksskott samt tournerad potatis

Vinrekommendation:
Calera, Chardonnay (USA) 695:-
335:-  
KalvfiléServeras med pankofriterad kalvbräss, smörstekt hummerklo,
ragu på oxsvans, edamerbönor och sticklök, potatispuré smaksatt med vintertryffel samt rödvinssås

Vinrekommendation:
Dievole, Chianti Classico (Italien) 695:-
335:-  
Värdshusets Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Les Chenaies, Lirac, Rhone (Frankrike) 495:-
265:-  
Fisk- och skaldjurssoppaServeras med dagens fiskfångst samt prästostcreme och vårt hembakade bröd

Vinrekommendation:
Singing Sophie, Grüner Veltliner, (Österrike) 455:-
225:-  
RäkfrossaHandskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Mount Nelson, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 485:-
225:-  
Steak sandwichGrillad oxfilé serveras på hembakat bröd med coleslaw smaksatt med pepparrot och senap, saltgurka, picklad rödlök, chiliaioli och pommes frites

Vinrekommendation:
Ravenswood, Zinfandel, Lodi (USA) 495:-
245:-  
Vegetarisk varmrättFriterat getostknyte serveras med potatisfrittata smaksatt med örter, len rotselleripuré, honungsglaserade vinterbetor. timjansbakade vikentomater samt emulsion på spenat och citron

Vinrekommendation:
Pomino Bianco, Chardonnay/Pinot Bianco (Italien) 525:-
225:-  
Caesar salladRomansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-

eller

Med handskalade räkor 225:-

Vinrekommendation: Pazo barrantes, Albariño (Spanien) 495:-
   

Desserter

Crême brulé Serveras med sorbet på svenska vinteräpplen, calvados- och äpplekompott samt havreflarn

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6cl
125:-  
ChokladdessertNougatmousse med mörk chokladfudge på snickersbotten serveras med kolaglass samt kanderade salta jordnötter

Vinrekommendation: Moscatel de Setúbal 69:-/6cl
125:-  
Variation på hallon, lakrits och citronHallonparfait med lakritsfyllda hallon, hallonpannacotta med hallonmaränger, lakritsglass med citronskorpor och lemon curd

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest 69:-/6 cl
125:-  

BORDSBOKNING

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna! 

 

alacarte03.jpg alacarte07_hummerbisque.jpg alacarte02.jpg alacarte01.jpg alacarte04_marulkskinder.jpg alacarte06_piggvar.jpg alacarte05_hjortfile.jpg dessert2014-01.jpg dessert2014-02.jpg dessert2014-03.jpg dessert2014-04.jpg

Öppettider:

 Måndag

  Öppet för lunch 11.30 - 14.30 och stängt på kvällen.

 

 Tisdag - Fredag

  Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30

 

Lördag - Söndag

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

 

 

23/12 - 25/12 har vi stängt.
 
26/12 -30/12 öppet alla dagar och kvällar från kl.12.00 
 
Nyårsafton och Nyårsdagen har vi stängt och öppnar igen 2/1 kl.11.30.
Långedrag Värdshus | Talattagatan 24 | Tel: 031-29 20 60 | 426 76 Västra Frölunda | info@langedragvardshus.se