Á la carte 

Förrätter

RödingKonfiterad röding serveras med kalixlöjrom, syrad gurka, dill- och schalottenlök, körvelemulsion och svarvad rödbeta

Vinrekommendation:
Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 575:-
225:-  
Musslor i buljongBlåmusslor, knivmusslor och hjärtmusslor serveras i en smörad mussselbuljong med krabbtoast

Vinrekommendation:
Cono Sur, Viogner (Chile) 425:-
195:-  
Tartar på oxfiléServeras med jordärtskockachips, äggulekräm, picklad pärllök, senapsfrön och dansk krasse

Vinrekommendation:
Bridlewood, Pinot Noir, Monterey (USA) 445:-
195:-  
Ostron3 st Fine de Claire 115:-
6 st Fine de Claire 195:-
Serveras med klassiska tillbehör

Vinrekommendation: 1 glas champagne
   

Varmrätter

SkreiryggHalstrad skreirygg serveras med confiterad rödbeta, broccoli- och pumpapuré, rostad torskbuljong med brynt smör och löjrom, pilgrimsmusselkorv samt krispigt kycklingskinn

Vinrekommendation: Jean Leon, Chardonnay Penedes (Spanien) 575:-
325:-  
Bergtunga Grillad bergtungafilé fylld med citron och örter serveras med råstekt jordärtskocka och svartkål, sikrom och gravad äggula samt vitvinsås smaksatt med dill- och citronsmör

Vinrekommendation: Jean Leon, Chardonnay, Penedés (Spanien) 575:-
345:-  
OxfilétournedosServeras med frasig råraka, smörstekt shitakesvamp med örter och bondbönor, len selleripuré, päronchutney, friterad oxsvans, emulsion på citron och röd basilika samt oxsvanssky

Vinrekommendation: Monemvasia 300, Agiortiko/Mavroudi ( Grekland ) 595:-
345:-  
Fasan trilogiFasanbröst, lår samt fasan- och ankleverterrine serveras med calvadossås, hasselbackpotatis, ragu på sidfläsk, morot och lila brysselkål samt bakat äpple

Vinrekommendation: Seghesio, Zinfandel, Sonoma County (USA) 675:-
325:-  
Värdshusets Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Les Chenaies, Lirac Rhone (Frankrike) 495:-
265:-  
Fisk- och skaldjurssoppaServeras med dagens fiskfångst och prästostcreme

Vinrekommendation:
Nederburg, Riesling (Sydafrika) 465:-
225:-  
Vegetarisk varmrättFrasig råraka, len selleripuré och päronchutney serveras med confiterad rödbeta, broccoli, bakat äpple samt emulsion på citron- och röd basilika

Vinrekommendation:
Soellner Fumberg, Grüner Veltliner (Österrike) 595:-
235:-  
RäkfrossaHandskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Kim Crawford, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 545:-
235:-  
Caesar salladRomansallad blandad med vår hemlagade caesardressing
hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-

eller

Med handskalade räkor 235:-

Vinrekommendation: Weingut Leitz, Riesling (Tyskland) 525:-
   

Desserter

Crême brulé Med smak av tahitivanilj serveras med trilogi på äpple; macarones, äpplekompott och äppleglass

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6cl
125:-  
Mascarpone pannacottaServeras med bakad mörk choklad, kaffeskum, chokladsorbet, apelsingelé och marasalasirap

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest 69:-/ 6cl
125:-  
Hasselnötparfait Serveras med inkokt päron, päron- och myntasorbet, yoghurtskum och päroncurd

Vinrekommendation: Muscat Beaumes-De-Venise 69:-/ 6cl
125:-  

BORDSBOKNING

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna! 

 

alacarte03.jpg alacarte07_hummerbisque.jpg alacarte02.jpg alacarte01.jpg alacarte04_marulkskinder.jpg alacarte06_piggvar.jpg alacarte05_hjortfile.jpg dessert2014-01.jpg dessert2014-02.jpg dessert2014-03.jpg dessert2014-04.jpg

ÖPPETTIDER:

 MÅNDAG - TISDAG

  Öppet för lunch 11.30 - 14.30 och stängt på kvällen.

 

 ONSDAG - FREDAG

  Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30

 

LÖRDAG - SÖNDAG

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

 

 

Långedrag Värdshus | Talattagatan 24 | Tel: 031-29 20 60 | 426 76 Västra Frölunda | info@langedragvardshus.se