Á la carte - sommar 2015

Förrätter

Ceviche pilgrimsmussla, handskalade räkor och salmalax smaksatt med lime, chili och ingfära serveras med friterad vårrulle, limehollandaise och örtsallad

Vinrekommendation:
Moana Park, Viogner (Nya Zeeland) 475:-
215:-  
Toast skagenServeras på smörstekt surdegsbröd toppad med löjrom och picklad rödlök samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

Vinrekommendation:
Springfield wild yeast, Chardonnay (Sydafrika) 575:-
205:-  
Värdshusets Silltallrik Våra heminlagda sillar serveras med eget fröknäcke, finhackad rödlök och gräslök, gräddfil samt färskpotatis

250:- med 5cl ”knapp”
175:-  
Kalixlöjrom Serveras med dill- och ostblini, smetana, rödlök, gräslök och citron

Vinrekommendation:
Penfolds Bin 51, Riesling (Australien) 645:-
265:-  
HummersoppaKonjaksdoftande hummersoppa serveras med skaldjurstartar på hummer och krabba samt västerbottentoast och dillsallad.

Vinrekommendation:
Leitz Berg Roseneck, Riesling Rheingau (Tyskland) 675:-
225:-  

Varmrätter

HälleflundraVitvinspocherad hälleflundra serveras med hummermoussline, ångad vit sparris, brynt hummersmör, färskpotatisecrassé smaksatt med gräslök och citron samt sallad på dill och rädisor

Vinrekommendation:
Calera Chardonnay, Central Coast (USA) 695:-
345:-  
TorskryggHalstrad torskrygg serveras med friterad potatisbrandade, smörpocherad havskräfta, trilogi på morot, vitvinssås med ramslök samt sallad på king crab och krasse

Vinrekommendation:
Springfield wild yeast, Chardonnay (Sydafrika) 575:-
335:-  
TonfiskGrillad tonfisk serveras med ljummen asiatisk sallad på mango, chili, torkad tomat, färska örter och lime samt emulsion på limeblad och citrongräs samt krispig örtsallad med picklad ingefära

Vinrekommendation:
Kim Crawford, Riesling (Nya Zeeland) 545:-
295:-  
”Black and white” Helgrillad oxfilé serveras med bearnaisesås, örtstekt kalv serveras med tryffelsky, potatisbakelse smaksatt med citron, timjan och parmesan, grillad grön sparris, bakade vikentomater samt lökpuré.

Vinrekommendation:
Filippo Broccardo, Langhe Nebbiolo (Italien) 595:-
335:-  
Helstekt rödspättaServeras med smörstekta champinjoner, handskalade räkor, brynt smör, dillslungad potatis samt örtsallad.

Vinrekommendation:
Bourgogne Chardonnay Prestige (Frankrike) 575:-
275:-  
Värdshusets Biff RydbergTärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

Vinrekommendation:
Moana Park, Merlot/Malbec (Nya Zeeland) 475:-
265:-  
Steak SandwichGrillad ryggbiff serveras på hembakat bröd med coleslaw smaksatt med pepparrot och senap, saltgurka, picklad rödlök, chiliaioli och pommes frites.

Vinrekommendation:
Ravenswood, Zinfandel, Lodi (USA) 495:-
245:-  
Fisk- och skaldjurssoppaServeras med dagens fiskfångst samt prästostcreme och vårt hembakade bröd

Vinrekommendation:
Nederburg, Riesling (Sydafrika) 465:-
225:-  
Bohuslänska blåmusslor Musslor kokta i en krämig timjan- och musselsås serveras med ört- och vitlökstoast på surdegsbröd samt citron och persilja

Vinrekommendation:
Soellner Fumberg, Grüner Veltliner, (Österrike) 595:-
225:-  
RäkfrossaHandskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

Vinrekommendation:
Kim Crawford, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 545:-
225:-  
Vegetarisk varmrättCitronbrässerad kronärtskocka serveras med ljummen sallad på sommarprimörer, babyspenat, sticklök, mango och bakade vikentomater, grillad grön sparris, svarvad morot med krasse och limedressing.

Vinrekommendation:
Pomino Bianco, Chardonnay/Pinot Bianco (Italien) 525:-
225:-  
Caesar salladRomansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 195:-

eller

Med handskalade räkor 235:-

Vinrekommendation: Pazo barrantes, Albariño (Spanien) 495:-
   

Desserter

Crême brulé Med smak av tahitivanilj serveras med citron- och krusbärsorbet, havreflarn samt kompott på krusbär och ingefära

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes 89:-/6cl
125:-  
Vaniljkokta rabarberServeras med italiensk semifreddo med kanderade nötter och nutella samt smultronsorbet, färska bär och mandelbiskvier.

Vinrekommendation: Muscat Beaumes-de-Venise, 69:-/6cl
125:-  
ChokladdessertChokladmoussebakelse på saltbrownie med macadamianötter och mörk choklad mousse smaksatt med konjak serveras med hallonsorbet, tryffelfyllda färska hallon och hallonmaränger

Vinrekommendation: Dow’s Late Bottled Vintage Port 69:-/6cl
125:-  
JordgubbstrilogiJordgubbstartelette med vaniljkräm och färska jordgubbar serveras med jordgubbsparfait samt jordgubbsorbet med mynta

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest 69:-/6 cl
125:-  

BORDSBOKNING

Tel. 031-29 20 60 eller info@langedragvardshus.se

Varmt välkomna! 

 

alacarte03.jpg alacarte07_hummerbisque.jpg alacarte02.jpg alacarte01.jpg alacarte04_marulkskinder.jpg alacarte06_piggvar.jpg alacarte05_hjortfile.jpg dessert2014-01.jpg dessert2014-02.jpg dessert2014-03.jpg dessert2014-04.jpg

Öppettider:

 

 Måndag - Fredag

  Öppet hela dagen och kvällen från kl. 11.30

 

Lördag - Söndag

Öppet hela dagen och kvällen från kl. 12.00

 

 

23/12 - 25/12 har vi stängt.
 
26/12 -30/12 öppet alla dagar och kvällar från kl.12.00 
 
Nyårsafton och Nyårsdagen har vi stängt och öppnar igen 2/1 kl.11.30.
Långedrag Värdshus | Talattagatan 24 | Tel: 031-29 20 60 | 426 76 Västra Frölunda | info@langedragvardshus.se